Tenis

Simona Halep, victorie concludenta in primul meci pe iarba din 2015

Jucatoarea Simona Halep si-a respectat statutul de principala favorita la Birmingham, turneu pe iarba cu premii totale in valoare de 731.000 de dolari. 

In pofida unui start de meci echilibrat, in care Naomi Broady (224 WTA) a rezistat surprinzator de bine, Halep a pus stapanire pe joc si a aratat cum evolueaza cu adevarat o jucatoare clasata pe a 3-a pozitie mondiala, impunandu-se cu 6-4, 6-2 in 70 de minute.

Broady a inceput cu serviciul, dupa ce Halep a castigat tragerea la sorti si a ales sa primeasca, pastrandu-se in avantaj pana la 4-4.

Halep a fructificat prima sansa de break de care a beneficiat, dupa care a salvat la randul sau sansa de break a britanicei inainte de a pune punct setului inaugural (6-4).

Jucatoarea noastra a continuat momentul bun si in debutul setului secund, incepand cu doua break-uri care au dus-o la 3-0.

Halep avea sa-si piarda in premiera serviciu (3-1), dar a revenit cu break la zero si s-a distantat decisiv la 5-1.

Broady s-a agatat de finalul setului, dar Halep a facut diferenta cu serviciul si a inchis meciul fara sa-i mai acorde adversarei vreo sansa.

Doar opt erori nefortate pentru Halep, in timp ce Broady a facut 24 de puncte cadou.

Halep va juca in optimi de finala cu invingatoarea dintre Klara Koukalova din Cehia si Caroline Garcia din Franta.

Simona Halep a castigat in 2013 singurul ei titlu pe iarba din cariera, la s’Hertoghenbosch in Olanda, iar in 2014 a ajuns pana in semifinale la Wimbledon.

Halep a ajuns la a 11-a victorie consecutiva in acest an 2015 cand a jucat in postura de principala favorita la un turneu. S-a intamplat la Shenzen si Dubai, turnee pe care Halep le-a castigat.

Urmatorul meci pentru Halep la Birmingham va avea loc joi si va fi live text pe onlinesport.ro



Simona Halep, victorie concludenta in primul meci pe iarba din 2015