Tenis

Simona Halep, speranta Romaniei la Fed Cup

La o saptamana dupa ce baietii au facut-o de oaie in Ucraina “reusind” sa piarda sansa de a evolua in barajul pentru Grupa Mondiala, fetele intra in actiune la FedCup de la Budapesta in incercarea de a spala rusinea Romaniei in tenisul de echipa. Meciurile de FedCup ale Romaniei se vor disputa in perioada 5-8 februarie si vor fi live text pe onlinesport.ro

Simona Halep este lidera din teren a formatiei Romaniei si rezultatele din ultima perioada ne indreptatesc sa speram la obtinerea unor rezultate pozitive.

Halep a lipsit in 2013 din echipa de FedCup a Romaniei din cauza unei accidentari la spate, dar acum este hotarata sa califice echipa noastra in barajul pentru Grupa Mondiala II.

“Am fost accidentata la spate si nu am jucat anul trecut. Anul acesta avem insa o echipa buna, iar patru dintre noi suntem clasate intre primele 100 din lume. Cred ca avem o sansa, o mare sansa si poate reusim sa ne calificam”, a spus Halep pentru site-ul competitiei inaintea meciurilor gazduite de Budapesta.

[news-104558]

Romania joaca pentru al noualea an consecutiv in Grupa I din Zona Euro-Africana si nu a mai ajuns in barajul pentru Grupa Mondiala din 1999.

Lotul tricolorelor este completat de Sorana Cirstea, Monica Niculescu si Irina-Camelia Begu, practic cele mai in forma jucatoare din Romania la ora actuala.

Romania face parte din Grupa B si va intalni Marea Britanie, echipa care va fi lipsita de aportul Laurei Robson, accidentata, Letonia si echipa gazda Ungaria.

“Fiecare meci este dificil pentru ca exista mai multa presiune aici deoarece joci pentru tara”, a mai spus Halep.

Daca va castiga grupa din care face parte echipa Romaniei va intalni invingatoarea Grupei C in care evolueaza Austria, Israel, Ucraina si Slovenia pentru un loc la baraj.

Loturile celor patru echipe din grupa Romaniei:

- Marea Britanie: Johanna Konta, Heather Watson, Tara Moore, Jocelyn Rae, Judy Murray (c)
- Ungaria: Timea Babos, Reka-Luca Jani, Agnes Bukta, Szabina Szlavikovics, Levente Baratosi (c)
- Letonia: Diana Marcinkevica, Jelena Ostapenko, Darta-Elizabete Emulina, Juska Daiga (c)
- Romania: Simona Halep, Sorana Cirstea, Monica Niculescu, Irina-Camelia Begu, Alina Cercel-Tecsor (c)



Simona Halep, speranta Romaniei la Fed Cup