Tenis

Simona Halep si-a schimbat obiectivul din cauza pandemiei: “Am invatat ca trebuie sa traiesti in fiecare zi”

Sursă foto: https://twitter.com/Simona_Halep/

WTA a marcat momentul celor 346 de saptamani consecutive pe care Simona Halep le are de cand a patruns in topul 10 mondial cu un interviu pe care numarul doi mondial l-a acordat direct din carantina australiana.

Doar opt jucatore au reusit in istoria tenisului feminin sa stea mai multe saptamani la rand in topul 10 mondial, iar acestea sunt nume cu greutate precum Martina Navratilova, Chris Evert, Stefanie Graf, Gabriela Sabatini, Pam Shriver, Arantxa Sanchez-Vicario si Hana Mandlikova.

"Aceasta veste este uriasa, este o onoare. Asta ma va face sa zambesc toata ziua, astazi, poate toata saptamana", a declarat Simona Halep pentru WTA Insider.

"M-am concentrat in fiecare saptamana pe munca, in fiecare an, pentru a ma dedica acestui sport. Tot ce am facut de cand aveam 14 ani a fost pentru tenis, iar accentul meu a fost sa vad cat de buna pot fi. Caut perfectiunea, asta e sigur. Dar, in acelasi timp, stiu ca perfectiunea nu exista. Asadar, am putut sa-mi accept imperfectiunea de multe ori si am incercat sa o apropii de perfectiune.

Obiectivul pentru 2021

"Cand merg la un turneu, vreau sa dau suta la suta. Dar acum nu stii ce se va intampla saptamana viitoare, asa ca trebuie sa fii concentrat suta la suta pentru ceea ce ai in acea saptamana. Am invatat de anul trecut ca trebuie sa traiesti in fiecare zi. Obiectivul principal este o medalie la Jocurile Olimpice, sa merg acolo si sa pot concura la cel mai inalt nivel, dar fiecare turneu este un obiectiv pentru mine anul acesta" a mai declarat Simona Halep.

Ma astept sa fie putin ciudat pentru saptamana viitoare, deoarece va fi aglomerat si voi reveni la viata normala. A avea un meci oficial dupa ce te-ai antrenat doar cu o jucatoare timp de doua saptamani va fi interesant pentru toata lumea. Dar ma astept si la vremuri bune, pentru ca aici vom fi liberi sa facem totul. Putem merge sa mancam la restaurante, ceea ce ne-a lipsit in timpul turneelor. Ne-a lipsit foarte mult. Putem merge la cumparaturi. Picioarele si mainile imi ard deja (rade). Ma astept la un parcurs bun. Nu stii niciodata rezultatele, dar macar stiu ca va fi un moment bun", spus Halep.

Simona Halep va disputa vineri, 29 ianuarie, primul meci din 2021, un demonstrativ la Adelaide cu lidera mondiala Ashleigh Barty.



Simona Halep si-a schimbat obiectivul din cauza pandemiei: “Am invatat ca trebuie sa traiesti in fiecare zi”