Tenis

Simona Halep si-a concediat antrenorul (neoficial)

Simona Halep a renuntat sambata seara la colaborarea cu actualul antrenor, Victor Ionita, la jumatatea unui an foarte slab. Ea se va pregati pentru Wimbledon cu Daren Cahill.

Decizia a venit dupa eliminarea rusinoasa in sferturile de finala de la Birmingham, acolo unde numarul 3 mondial si-a chinuit si a pierdut in fata unei jucatoare care se afla pe locul 43 in lume si are doar 22 de ani.

Pentru Wimbledon, Halep se va pregati cu Daren Cahill, cel care i-a fost alaturi temporar in 2015 in traseul bun avut pe hard. Insa, postul temporar de antrenor principal ii va reveni lui Daniel Dobre, care a fost in echipa alaturi de Ionita. 

Halep a avut un an 2015 slab, inceput cu victorii in turnee de hard, in lumea araba si China, dar si cu victoria de la Indian Wells - unde a fost ajutata si de Cahill. A continuat cu prestatii slabe la turneele importante. A fost eliminata in turul 2 la Roland Garros, dupa ce in 2014 ajunsese in finala.

De asemenea, finala de la Madrid din 2013 a ramas in 2015 un vis frumos, anul acesta fiind eliminata in Spania din primul meci jucat. Trofeul de la Roma a ramas si el o amintire, dupa ce in 2015 Halep a parasit turneul in semifinale.

Singura peformanta notabila din 2015 ramane victoria de la Indian Wells. Dupa victoriile de la Shenzhen, Dubai si Indian Wells, dar si sfertul de finala de la Australian Open, toate pe hard, Halep a continuat cu prestatii slabe pe zgura si iarba. Iar zgura era, teoretic, suprafata ei favorita.

Anul trecut venisera performante si pe hard,pe zgura, dar si pe iarba (semifinala la Wimbledon), alaturi de un antrenor belgian priceput, Wim Fissette, pe care Halep l-a concediat la final de an, fara sa clipeasca, dupa ce a ajuns in finala Turneului Campioanelor. In luarea hotararii de concediere a lui Fissette, din ceea ce s-a spus la acel moment, a avut un cuvant de spus si managerul jucatoarei, fosta jucatoare de tenis Virgina Ruzici. Despre Ruzici s-a spus in acest an ca ar avea si ea o pozitie fragila in colaborarea cu Simona Halep.

S-a mai spus ca Fissette ii cerea si 10 procente din incasari, ceea ce ar fi fost considerat prea mult de catre Halep. Chiar daca ar fi fost asa, cei 10% ai lui Fissette au lasat-o in 2014 pe Halep cu mai multi bani in buzunar fata de un an 2015 in care a castigat mult mai putin. 

Halep l-a luat in 2015 ca antrenor pe Victor Ionita, un nimeni in lumea tenisului, o decize privita ca una fara sens si pe care jucatoarea a motivat-o prin dorinta sa de a avea alaturi un tehnician roman. Nimeni nu a inteles de ce a schimbat ceva ce mergea foarte bine. 

Decizia de a-l pune pe liber pe Ionita, chiar daca inca nu este oficiala, ar fi una mai mult decat logica si luata la un moment inca bun. 



Simona Halep si-a concediat antrenorul (neoficial)