Tenis

Simona Halep se califica in semifinale la Roland Garros

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Inca o data Simona Halep arata o extraordinara capacitate de revenire si lidera mondial obtine calificarea in semifinalele de la Roland Garros dupa o victorie in trei seturi la Angelique Kerber.

Asa am trait Simona Halep contra Angelique Kerber in sferturi la Roland Garros

Chiar daca nu am mai avut parte de thriller-ul de la Australian Open, cu 9-7 in decisiv, primul meci pe zgura al celor doua in circuitul mondial a oferit o partida de peste doua ore incheiata cu victoria lui Halep, scor 6-7 (2), 6-3, 6-2.

Un meci pe care Halep l-a inceput extrem de slab, fiind condusa la un moment dat cu 4-0 si doua break-uri avantaj pentru Kerber.

Halep a jucat mult la risc in primele game-uri si a ajuns la opt erori nefortate in mai putin de trei game-uri, ceea ce a dus la schimbarea strategiei din mers.

Lidera mondiala a inceput cursa de urmarire si a reusit sa o egaleze pe Kerber la 5-5, dupa ce aceasta tocmai servise pentru inchiderea setului.

Halep a ratat apoi in game-ul urmator sansa de a trece in premiera la conducere, dar nici serviciul lui Kerber n-a functiont mai bine si s-a ajuns la tiebreak, unul pe care sportiva din Germania, numarul 12 mondial, l-a castigat la pas, scor 7-2.

Chiar si asa pe masura trecerii timpului jocul Simonei devenea tot mai precis, iar raportul erorilor nefortate s-a inversat in defavoarea lui Kerber.

Prima declaratie a Simonei Halep dupa calificarea in semifinale. Reactie dupa aflarea adversarei

Setul secund a fost inceput de Halep cu break, avantaj pe care aceasta l-a mentinut pana la final, cand Kerber a comis o dubla greseala la minge de set.

Astfel, jucatoarea noastra intra cu serviciul in decisiv si se distanta la 2-0 in urma unui break la zero.

Kerber isi lua break-ul inapoi (2-1), dupa care a solicitat un timeout medical pentru o batatura la piciorul stang, pentru ca la reluare nemtoaica sa-si piarda din nou serviciul.

Halep s-a desprins la 4-1 si 5-2, pentru ca inchide apoi partida pe serviciul advers dupa o eroare nefortata comisa de Kerber, a 53-a in meci pentru nemtoaica.


sursa: captura tv Eurosport 360



Simona Halep se califica in semifinale la Roland Garros