Tenis

Simona Halep s-a calificat pentru a 4-a oara in finala de la Madrid

Sursă foto: https://twitter.com/MutuaMadridOpen/

Dupa un meci de aproape doua ore Simona Halep a trecut de Belinda Bencic, cu 6-2, 6-7 (2), 6-0, pentru accederea in finala turneului de la Madrid, competitie unde cauta al treilea titlu din cariera.

Simona Halep a aratat in primul set al semifinalei cu Belinda Bencic de departe cel mai bun tenis al sau din acest an 2019. Un prim set adjudecat cu un categoric 6-2 dupa o serie de patru jocuri la rand.

Inceputul meciului a fost unul in forta pentru Halep, cu break urmat de un game solid pe propriul serviciu. Bencic a reactionat egaland scorul dupa patru jocuri, dar a urmat seria fulminanta a Simonei.

Asa am trait Simona Halep - Belinda Bencic in semifinale la Madrid

Patru game-uri la rand pentru un 6-2 care nu a lasat loc de nicio interpretare. Un set in care Halep a avut 26-15 la totalul punctelor, trei break-uri adjudecate din sase oportunitati, opt puncte direct castigatoare si doar sapte erori nefortate. O singura data Halep si-a pierdut serviciul la chiar singura sansa avuta de Bencic.

Setul secund a fost inceput de Halep cu break la zero, insa Bencic a raspuns cu aceeasi moneda, pentru ca apoi elvetianca sa treaca in premiera la conducere pe fondul unei scaderi in jocul Simonei.

Bencic a condus cu 3-1, dupa care Halep a recuperat break-ul pierdut si a egalat scorul (3-3). Bencic revenea la conducere dupa un game alb pe propriul serviciu, pentru ca pana la 6-6 sa se mearga cap la cap cu serviciu.

Halep a ramas in extremis in set la 5-6, cu revenire de la 0-30 la capatul unui game extrem de disputat.

S-a ajuns astfel in tie-break, unde jucatoarea din Elvetia a dominat autoritar, impunandu-se cu 7-2. La 2-4 insa Halep a ratat de putin un rever in diagonala si astfel in loc de 3-4 s-a facut 2-5.

Prima reactie a Simonei Halep dupa calificarea in finala de la Madrid

Un set dominat de Bencic la statistica, cu mai multe puncte direct castigatoare (22-12) si puncte la total (45-39). Ambele jucatoare au reusit cate doua break-uri, iar diferenta erorilor nefortate a fost doar de patru puncte in defavoarea elvetiencei.

Setul decisiv a fost ca o plimbare prin parc pentru Halep. Aceasta i-a administrat un sec 6-0 unei adversare care nu si-a regasit niciun moment ritmul, care n-a fost lasata sa-si faca jocul.

Sloane Stephens pentru o reeditare a finalei de la Roland Garros sau Kiki Bertens pentru Simona Halep in finala de sambata.

A patra finala din cariera pentru Halep la Madrid, turneu pe care l-a castigat in doua randuri.



Simona Halep s-a calificat pentru a 4-a oara in finala de la Madrid