Tenis

Simona Halep s-a calificat in finala de la Cincinnati

Sursă foto: https://twitter.com/CincyTennis

Pentru a doua saptamana la rand Simona Halep va disputa finala unui turneu de categorie WTA Premier 5. Dupa titlul obtinut la Montreal in Canada de aceasta data lidera mondiala va juca pentru trofeul de la Cincinnati.

Sabalenka a inceput meciul la serviciu si nu i-a lasat decat un punct lui Halep, dar lidera mondiala a acceptat provocarea si i-a raspuns adversarei cu un game la zero pe propriul serviciu. Halep prelua apoi conducerea in urma primului break, unul izbutit la chiar cea dintai oportunitate. Sabalenka si-a luat rapid break-ul inapoi, profitand de un voleu ratat de Halep din alergare in tentativa acesteia de a inchide punctul spectaculos din apropierea fileului.

Halep revenea la conducere prin intermediul unui nou break (3-2), pe care mai apoi il consolida cu serviciul si se distanta in premiera la doua lungimi. Serviciul Arynei Sabalenka s-a prabusit la 5-3 pentru Halep si primul set lua sfarsit dupa 33 de minute, cu doua duble greseli la rand comise de bielorusa.

Setul secund a avut-o in prim plan pe Halep, jucatoare care a deschis cu un game solid de serviciu, apoi a avut 30-0 la primire si doar seria de patru puncte la rand pe care le-a reusit Sabalenka au impiedicat primul break. Halep a facut 2-1 cu game la zero si apoi s-a distantat cu break in fata.

Sabalenka a ridicat nivelul jocului si a oferit o replica puternica egaland scorul (3-3). Halep a intrerupt seria bielorusei dupa un game sapte urias in care s-a mers pe sarma. La 4-4 Sabalenka a avut trei mingi de break, toate anulate de Halep. In game-ul urmator, pe serviciul advers, Halep a inchis partida din a doua sansa si s-a calificat in finala de la Cincinnati.

Pentru Halep este a doua finala consecutiva, dupa cea castigata la Montreal, si a sasea din acest an.Simona Halep s-a calificat in finala de la Cincinnati