Tenis

Simona Halep renunta la turneul demonstrativ din Africa de Sud de teama tulpinii Omicron

Sursă foto: https://twitter.com/DobleFaltaOk/

Fosta lidera mondiala confirmase participarea la un turneu demonstrativ in luna decembrie in Africa de Sud, dar aparitia unei noi tulpini de coronavirus a facut-o sa-si reconsidere planurile.

Simona Halep va ramane sa se antreneze in Bucuresti pentru startul sezonului 2022 si nu risca o calatorie care ar putea avea consecinte nedorite.

Aceasta desi Halep este vaccinata impotriva Sars-Cov-2 cu schema completa si a trecut deja prin boala in toamna anului 2020.

“Nu mai particip la niciun turneu, la niciun demonstrativ. Mai bine stau acasa si incerc sa ma pregatesc cat se poate de bine. In Bucuresti ma antrenez de fiecare data, nu plec nicaieri. Daca e sa plec, o fac doar cate un weekend, sa ma relaxez”, a declarat Halep.

Jucatoarea numarul unu a Romaniei a comentat si despre aparitia noii variante de virus in Africa de Sud, tulpina denumita de specialisti Omicron.

“Am crezut ca scapam, dar acum a aparut aceasta noua versiune a virusului care ne-a debusolat putin”, a mai spus Halep.

Ramane de vazut in ce masura Omicron va afecta desfasurarea Australian Open 2022, turneu la care organizatorii au anuntat ca accepta doar prezenta sportivilor care sunt vaccinati impotriva impotriva covid.

In alta ordine de idei, autoritatile chineze au anuntat ca aparitia Omicron ar putea afecta desfasurarea Jocurilor Olimpice de Iarna programate la Beijing, in februarie 2022.

Specialistii din domeniul medical au anuntat ca mai au nevoie de cateva saptamani pentru a se lamuri in ce masura noua tulpina este diferita de cele de pana acum.

Mai multe tari si-au inchis granitele sau au anulat toate legaturile aeriene cu Africa, locul de unde se crede ca a aparut Omicron.

Printre cei afectati s-au numarat si jucatorii campioanei Romaniei la rugby CSM Stiinta Baia Mare, echipa care a sustinut un turneu tocmai in Africa de Sud si care a ramas blocata acolo dupa suspendarea zborurulor de linie spre Europa.

Acestia au fost adusi in tara de o aeronava a companiei Tarom pusa la dispozitie de statul roman.Simona Halep renunta la turneul demonstrativ din Africa de Sud de teama tulpinii Omicron