Tenis

Simona Halep ramane pe patru in clasamentul WTA sub amenintare

Sursă foto: twitter.com/halepband

Jucatoarea Simona Halep ramane si in aceasta saptamana pe locul patru in clasamentul WTA, dupa ce a fost eliminata in turul secund la Shenzen, primul turneu la care a evoluat in 2017.

Halep are in aceasta saptamana un total de 5257 de puncte si pentru moment a scapat de amenintarea cehoaicei Karolina Pliskova, jucatoare care s-a retras din turneul de la Sydney.

Semifinalista in urma cu un an la Sydney, Halep va pierde din start 184 de puncte, astfel ca la finalul saptamanii va mai ramane cu 5073 puncte.

Amenintarea Cibulkova

Halep poate pierde pozitia a patra in fata slovacei Dominika Cibulkova, jucatoare care deja a trecut de primul tur la Sydney si care poate ajunge la 5235 de puncte daca obtine titlul.

Primul loc este in continuare ocupat de Angelique Kerber, jucatoare de asemenea angrenata la Sydney, urmata la aproape 1800 de puncte distanta de Serena Williams. Fosta lidera mondiala are o saptamana libera inaintea Australian Open.

Agnieszka Radwanska, a treia clasata, este si ea calificata in optimi la Sydney, unde mai joaca alte doua sportive din primele zece ale lumii, Svetlana Kuznetsova si Johanna Konta.

Rusoaica a eliminat-o in primul tur pe Irina Begu, cu 6-1, 6-4, lasand-o pe aceasta fara victorie in 2017.



Simona Halep ramane pe patru in clasamentul WTA sub amenintare