Tenis

Simona Halep, primul interviu oficial dupa castigarea Roland Garros

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Pentru Simona Halep cariera de jucatoare profesionista si chiar viata va fi de acum impartita intre ce a fost inainte de 9 iunie 2018 si ce urmeaza dupa data cand jucatoarea din Constanta a cucerit primul ei titlu de Mare Slem.

Halep a oferit primul ei interviu oficial pentru site-ul WTA dupa castigarea Roland Garros si va prezentam mai jos cele mai importante reactii din partea campioanei.

Cand te-ai trezit dimineata, te-ai simtit diferit?

Halep: “Nu chiar. Doar putin usurata ca totul s-a incheiat si am castigat, in sfarsit. Nu am dormit prea mult noaptea trecuta, dar am dormit cu trofeul langa precum un copil cu jucaria lui. Dar da, a fost o noapte speciala”.

Ai avut vreun moment de liniste dupa castigarea titlului in ultimele 24 de ore?

Halep: “Au fost multi oameni in jurul meu. Am avut o mica petrecere cu toata lumea seara trecuta, dar apoi am mers in camera mea si am putut sa ma calmez putin si sa simt ceea ce tocmai se intamplase. Darren mi-a spus ca inca nu realizez ce s-a intamplat. In zilele urmatoare voi simti mai mult. Acum ma simt normal”.

Exista momente grele din cariera ta despre care nu stim inca nimic?

Halep: “Nu chiar. Cand am fost accidentata si au existat cateva accidentari cand mi-a fost greu. La spate in 2013 si 2008 de asemenea. Acum sunt bine. Am avut un parcurs placut, nu insa fara suferinta. Doar acele trei finale pe care le-am pierdut, cele trei (n.r. - de Mare Slem), au fost probabil cele mai grele momente din tenis. Doar acelea”.

Unul dintre momentele care mi-a ramas din parcursul sau este timpul de odihna de la Miami. Ai spus atunci “acesta este caracterul meu, asa sunt eu in momentele negative”.

Halep: “Pot spune ca stiu sa fac diferenta, dar nu pot spune ca mi-am schimbat caracterul. Focul din interiorul meu e inca acolo, eu doar lucrez pentru a controla acele momente. In opinia mea nu-ti poti schimba niciodata caracterul, poti doar sa-l imbunatatesti si sa-l controlezi”.

Ce i-a ramas din finala cu Stephens

Halep: “Imi amintesc ca in primul set ma panicasem putin, ca nu stiam cum trebuie sa joc pentru a reveni. Dupa 2-0 si trei veniri consecutive la fileu ceva s-a schimbat si mi-am spus ca de acum trebuie sa fiu agresiva. Incepand din acel moment am stiut cum sa joc. Imi amintesc de mingea de break la 3-0 si acel raliu lung. Mi-am spus ca meciul e al meu daca voi castiga acel punct”.

Simona Halep si-a incheiat interviul cu promisiunea ca va reveni pe teren in sezonul de iarba pregatitor pentru Wimbledon.



Simona Halep, primul interviu oficial dupa castigarea Roland Garros