Tenis

Simona Halep pierde finala de la Madrid si sansa locului intai mondial

Sursă foto: https://twitter.com/WTA

Dupa o saptamana aproape de perfectiune, jocul Simonei Halep a deraiat tocmai in finala cu Kiki Bertens din Olanda, numarul 7 mondial.

Aflata la a doua finala consecutiva la Madrid, Bertens s-a impus dupa doua seturi incheiate cu acelasi scor, 6-4.

Simona Halep a inceput meciul promitator si a condus cu 4-2, dupa care Bertens a avut o serie impresionanta de patru game-uri la rand terminand setul in controlul meciului.

Asa am trait Simona Halep contra lui Kiki Bertens in finala de la Madrid

Olandeza a preluat initiativa si in debutul setului secund cu break si 2-0 apoi pe tabela, insa Halep a avut puterea de a reveni pe tabela (2-2).

Serviciul a tradat-o pe Halep in game-ul urmator, cand Bertens a reusit un nou break mentinandu-se la conducere.

Pana la final Bertens a mentinut avantajul break-ului obtinut cu un prim serviciu de care Halep rareori s-a putut apropia.

La 4-3 Halep a ratat doua mingi de break si probabil sansa de a echilibra partida, dar per total nu a fost seara Simonei. De la 4-2 in primul set jucatoarea noastra nu si-a mai gasit niciun moment echilibrul si linistea interioara atat de necesare pentru a avea luciditate.

Inca o data miza primului loc mondial a coplesit-o pe Halep si nu este prima data cand se intampla asa mai ales intr-o finala.

Pentru Simona Halep a fost a 35-a finala din cariera. Jucatoarea din Romania ramane cu 18 titluri cucerite la simplu.

Kiki Bertens a obtinut 1.2 milioane de euro si 1000 de puncte in clasamentul WTA dupa titlul de la Madrid.

Simona Halep primeste 608.700 de euro si 650 de puncte.Simona Halep pierde finala de la Madrid si sansa locului intai mondial