Tenis

Simona Halep pierde finala de la Doha in fata unei adversare care a simulat o accidentare in setul doi

Sursă foto: https://twitter.com/QatarTennis/

Simona Halep a avut-o in mana pe Elise Mertens in finala de la Doha la 6-3 si 2-0, dar jucatorea din Belgia a apelat la unul dintre tertipurile acestui sport solicitand un timeout medical care s-a dovedit de departe cea mai inspirata lovitura a meciului. O intrerupere care a scos-o pe Halep din ritm si asa s-a ajuns intr-un set decisiv in care jucatoarea din Romania a cedat fizic.

Halep ramane astfel cu 18 titluri in palmares si ajunge la a 16-a finala pierduta.

Mertens a obtinut al cincilea trofeu din cariera si de departe cel mai important al carierei.

Asa am trait Simona Halep - Elise Mertens in finala de la Doha. Finala intrerupta din "motive" medicale!

Primul set a fost adjudecat de Halep cu break la zero dupa 34 de minute de la primul serviciu.

Un set inceput cu trei break-uri consecutive inainte ca Halep sa se distanteze la 3-1 pe tabela. Mertens a avut puterea sa revina la 3-3, dar belgianca s-a vazut din nou condusa si pana la final n-a mai obtinut vreun game.

In total sase break-uri si un raport de 13-5 la punctele direct castigatoare, in timp ce la totalul punctelor obtinute diferenta a fost covarsitoare in favoarea Simonei, de departe jucatoarea mai buna pe teren.

De altfel, Halep a avut o serie fabuloasa de 18 puncte consecutive fara vreunul cedat de la 3-3 in primul set si pana in game-ul al doilea al setului secund. Au fost nu mai putin de patru game-uri castigate la zero de Halep.

Mertens a intrerupt seria Simonei cu break (2-1), moment in care a solicitat un timeout medical pentru o presupusa problema la spate parasind terenul pentru ingrijiri medicale la vestiar.

La revenire pe teren Mertens a jucat de parca ar fi primit un spate nou in cele cateva minute de intrerupere, aceasta daca intr-adevar a fost vorba de o problema si nu de o strategie prin care sa o scoata din ritm pe Halep.

Oricum ar fi fost, momentul de intrerupere a jucat in defavoarea Simonei care s-a chinuit sa-si regaseasca ritmul. Halep a ratat mingi de break in doua game-uri la rand si apoi s-a vazut in premiera condusa in meci dupa un game de serviciu cedat la zero (4-5).

Mertens a inchis setul pe propriul serviciu trimitand finala in decisiv.

Meciul a curs din rau in mai rau pentru Simona Halep, care a cedat decisivul aproape stoarsa de energie si cu un mare semn de intrebare dupa ce a acuzat o problema reala la spate.

Mertens a condus cu 2-0, Halep a revenit la 2-2, dupa care belgianca s-a dus la 4-2 si 5-3, iar de acolo nu a mai putut fi schimbat nimic, pentru a rezuma doar in cateva minute istoria setului decisiv.



Simona Halep pierde finala de la Doha in fata unei adversare care a simulat o accidentare in setul doi