Tenis

Simona Halep obtine calificarea in semifinale la Doha dupa un meci aprig

Sursă foto: https://twitter.com/sportbreaknew/

De doua ore a avut nevoie Simona Halep pentru calificarea in semifinalele de la Doha pentru al doilea an consecutiv.

Campioana din 2014 a trecut de Julia Goerges din Germania, cu 7-6, 7-6, la capatul unui meci aprig disputat.

Halep a avut primul set la discretie, distantandu-se la 5-2 pe tabela, dupa care a urmat o perioada de cadere in jocul fostei lidere mondiale si Goerges a intors scorul la 6-5.

Asa am trait Simona Halep - Julia Goerges in sferturi la Doha

S-a ajuns in tie-break unde Halep nu i-a lasat adversarei nicio sansa, impunandu-se cu un categoric 7-1.

Setul secund a inceput cu Halep la serviciu (1-0), dupa care Goerges a preluat initiativa si a trecut la conducere cu break in fata.

Halep a alergat dupa egalare in permanenta si in cele din urma a reusit rebreak-ul in ultimul moment, la 5-4 pentru Georges cand aceasta servea pentru set egal. Un break la zero izbutit de Simona cu retur castigator in lung de linie la ultima minge.

Dupa ce a condus cu 6-5 la game-uri si s-a vazut egalata, Halep a revenit formidabil in tiebreak-ul setului al doilea salvand doua mingi de set la 4-6.

In cele din urma jucatoarea din Romania a inchis partida cu prima minge de meci avuta, scor 8-6 in tiebreak.

Urmatoarea adversara va fi Elina Svitolina, una despre Halep a aflat la interviul oferit la cald dupa partida cu Goerges.

“Sunt foarte multumita. A fost un meci foarte complicat, mereu e dificil de jucat impotriva ei. Nu am cedat si sunt mandra de modul in care am evoluat. Ma bucur sa fiu aici la Doha si nu am vrut sa plec. Multumesc romanilor, intotdeauna este aici o atmosfera placuta”, a spus Halep.

Dupa ce a aflat de la reporterul WTA ca o va intalni pe Svitolina, Halep a spus zambind: “Ok, este o mare provocare. Am pierdut de doua ori impotriva ei, dar va fi o misiune complicata. Vreau sa castig”.



Simona Halep obtine calificarea in semifinale la Doha dupa un meci aprig