Tenis

Simona Halep o invinge pe Maria Sharapova si e in finala la Roma

Sursă foto: twitter.com/inteBNLditalia

Victorie uriasa obtinuta de Simona Halep in fata Mariei Sharapova, sambata, in semifinalele turneului de la Roma. Asa am trait Simona Halep contra Maria Sharapova in semifinale la Roma.

Halep s-a impus dupa doua ore si 23 de minute, cu 4-6, 6-1, 6-4, dupa un meci extrem de intens, asa cum se astepta de altfel toata lumea.

Dupa ultima minge a rusoaicei care n-a recut fileul bucuria exprimata de Halep, asa cum n-am mai vazut-o pana acum, arata cat de mult si-a dorit jucatoarea noastra sa castige aceste meci.

Este prima victorie obtinuta de Halep pe zgura contra Mariei Sharapova si doar a doua din cariera. A doua la rand insa, aspect deloc de neglijat, dupa ce rusoaica a revenit in circuit in urma suspendarii pentru dopaj. Amanunte.

Simona Halep o va intalni asadar, duminica, in finala de la Roma, pe Elina Svitolina din Ucraina. Va fi o reeditare al ultimului act din 2017, meci castigat atunci de Svitolina, dupa ce Halep s-a accidentat la glezna, ne amintim, intr-un moment in care domina partida.

Partida a inceput cu cinci break-uri la rand, de fiecare data Halep aflandu-se la conducere. Sharapova a fost prima care a intrerupt acest echilibru si castiga pe propriul serviciu pentru 4-3, dupa care rusoaica a surprins-o pe Halep cu un nou break.

Lidera mondiala ramanea in set cu un nou break, dar incheia setul dezamagitor la serviciu. Niciun game de serviciu pentru Halep in primul act, moment in care Darren Cahill a coborat la banca pentru a regla din mers jocul Simonei.

Setul al doilea a fost unul dominat autoritar de Halep. A inceput cu break, si-a facut apoi in premiera serviciul, un moment psihologic important, si apoi s-a distantat la 5-1, cu doua break-uri in fata.

Simona Halep s-a bucurat asa cum n-am mai vazut-o (video)

Sharapova a incheiat cu o dubla greseala si astfel se intra in decisiv. Un set al treilea inceput cu break de rusoaica, dar Halep a raspuns cu aceeasi moneda. Lidera mondiala se distanta la 3-1 aratand mai proaspata din punct de vedere fizic.

Halep a ratat doua mingi de 4-1 si Sharapova ramanea in meci agatandu-se de fiecare punct. Rusoaica egala la patru dupa un game in care a revenit de la 0-30 pe propriul serviciu.

In jocul noua Halep a servit impecabil si a trecut din nou in fata pe tabela punand mare presiune pe serviciul Sharapovei, unul extrem de subred si pe care Halep avea sa-l franga in doua in game-ul final.

Nu mai putin de 11 break-uri a reusit Halep in acest meci, iar Sharapova a incheiat cu 42 de erori nefortate, spre deosebire de cele doar 22 ale Simonei.



Simona Halep o invinge pe Maria Sharapova si e in finala la Roma