Tenis

Simona Halep scapa greu de cosmarul Kristina Mladenovic. Joaca joi noapte cu Petkovic

Simona Halep s-a calificat, miercuri, in optimile de finala de la Cincinnati dupa un meci maraton cu frantuzoaica Kristina Mladenovic, jucatoare care i-a pus mari probleme si pe care a reusit sa o invinga in premiera. Halep va juca in optimi vineri dimineata dupa ora 3:00, contra jucatoarei Andrea Petkovic.

Un meci de 2 ore si 50 de minute pentru Simona Halep la doar trei zile dupa finala de la Toronto, unde jucatoarea noastra a abandonat duminica seara, un meci castigat de Halep, cu 7-5, 5-7, 6-4.

Fara victorie dupa doua meciuri contra Kristinei Mladenovic, pentru Simona Halep nici de aceasta nu a fost foarte usor sa treaca linia de sosire, chiar daca a condus aproape in permanenta.

Primul set a fost adjudecat cu 7-5, dupa ce Halep a condus cu 2-0 si 3-1 inainte ca Mladenovic sa egaleze scorul (4-4). Un break in game-ul unsprezece a adus pe Halep in postura de a servi pentru set si numarul 3 a inchis primul act cu un game alb.

Mladenovic a condus in premiera abia in debutul setului secund, pentru ca Halep sa lege trei game-uri si sa treaca in fata de la 1-3. Un al doilea break avea sa o aduca pe Halep in pozitia de a inchide meciul, insa aceasta a ratat doua sanse. Una pe serviciul advers si o a doua pe propriul serviciu la 5-4.

Setul a intrat in prelungiri si Mladenovic a reusit sa se impuna cu 7-5 trimitand in decisiv.

Meciul a ramas la fel de taios, desi Halep a preluat initiativa inca din debut cu break. Dupa 3-1 a urmat un nou moment de cadere la serviciu pe Halep si Mladenovic reusea un break alb in jocul sase (3-3).

Halep a revenit in game-ul imediat urmator si s-a pastrat la conducere (5-3), dupa care Mladenovic a oprit meciul chiar inainte ca Simona sa serveasca pe meci acuzand o accidentare la coapsa.

Chiar si asa, Halep s-a concentrat si a inchis partida, una in care fiecare dintre cele doua jucatoare au reusit cate 38 de lovituri castigatoare. Frantuzoaica a gresit mai mult (58 erori nefortate, 6 duble), in timp ce Halep a izbutit un break in plus (8-7).

Halep joaca in turul 3 cu Andrea Petkovic.

Halep, prima reactie

“Este foarte greu de jucat impotriva ei. Am incercat totul pentru a castiga. Am fost in fata toata partida, am avut mingi de meci, dar nu am reusit sa termin. Inseamna mult pentru mine sa fiu numarul 2 in lume, insa pentru mine important este sa castig partide si sa ajung la Turneul Campioanelor”, a declarat Halep dupa victoria cu Mladenovic.



Simona Halep scapa greu de cosmarul Kristina Mladenovic. Joaca joi noapte cu Petkovic