Tenis

Simona Halep o invinge in premiera pe Garbine Muguruza si ajunge in sferturi la Stuttgart

Simona Halep a revenit, miercuri seara, in circuitul WTA intr-o partida din turul 2 al concursului de la Stuttgart, dotat cu premii totale in valoare de 731.000 de dolari.

Cap de serie numarul 2, Halep a invins-o pentru prima data in cariera pe Garbine Muguruza din Spania, cu 3-6, 6-1, 6-3, la capatul unui meci cu un nivel ridicat.

Muguruza a inceput ofensiv si a facut break-ul chiar in debut, pe care l-a aparat pana in finalul setului, cand a inchis cu un al doilea game pe serviciul lui Halep.

Jucatoarea noastra a avut in doua randuri sansa recuperarii break-ului pierdut, dar de fiecare data sportiva din Spania s-a echilibrat cu primul serviciu, unul care a functionat la 75%.

In setul al doilea s-au schimbat datele problemei. Halep a gresit mai putin si a pus presiune mai mare pe al doilea serviciu al adversarei, iar echilibrul nu a intarziat sa se franga.

Halep a trecut in avantaj cu break (2-1), dupa care si-a dublat avantajul (4-1), pentru a inchide setul cu un nou game pe serviciul advers.

De nerecunoscut in setul al doilea, Muguruza a ridicat din nou nivelul in decisiv, unde a inceput cu un break si a condus apoi cu 2-0, la fel ca in debutul meciului.

Halep nu i-a mai permis sa ramana la conducere si a legat trei game-uri la rand prin care trecea la conducere.

Muguruza raspundea cu un game alb de serviciu si egala la trei, insa acela avea sa fie si ultimul sau game in acest meci.

Nu a fost usor pentru Halep, jucatoarea noastra salvand minge de break la acest scor, insa la 4-3 presiunea s-a mutat pe iberica si aceasta a cedat.

S-a facut 5-3, cu break, si Halep a inchis meciul pe propriul serviciu din prima oportunitate.

Nu mai putin de 42 de erori nefortate a adunat Muguruza de-a lungul partidei, spre deosebire de cele doar 19 din dreptul Simonei Halep.

Aceasta joaca, vineri, in sferturi cu invingatoarea dintre Sara Errani si Zarina Dyias, cea care i-a administrat un 6-0, 6-0 lui Sabine Lisicki in turul inaugural.

[news-113516]



Simona Halep o invinge in premiera pe Garbine Muguruza si ajunge in sferturi la Stuttgart