Tenis

Simona Halep o invinge pe Agnieszka Radwanska pentru un loc in semifinale la Cincinnati (VIDEO)

Jucatoarea Simona Halep a jucat vineri noapte contra polonezei Agnieszka Radwanska in sferturile de finala ale turneului WTA de la Cincinnati.

Halep s-a impus in doua seturi, cu 7-5, 6-1, dupa un meci amanat din cauza ploii si care apoi s-a intins pe durata 91 de minute. 

Amanat cu o ora, startul partidei nu a fost deloc favorabil lui Halep. Jucatoarea noastra s-a vazut condusa cu 4-0, dar a revenit formidabil si a intors soarta primului set.

Radwanska a acuzat socul pierderii primului set, iar in al doilea a facut figuratie pe teren in fata unei Simona Halep dezlantuite.

Pentru un loc in finala, a doua finala consecutiva la Cincinnati, Halep va juca sambata de la 21:30 contra nemtoaicei Angelique Kerber, cea pe care a invins-o ultima oara la Montreal.

"Trebuie sa-mi tin in frau emotiile, pentru ca impotriva ei simti ca poti ataca mingile, ca poti fi agresiva, dar nu este chiar asa de simplu.

"Asa ca trebuie sa fiu rabdatoare. Trebuie sa-mi fac jocul meu asa cum am facut si azi. Cred ca va fi un meci similar cu cel de azi. Trebuie sa lupt si stiu ca pot castigat. Am aceasta incredere.Stiu ca este o mare jucatoare, dar nu am nimic de pierdut. Imi voi face treaba mea si voi incerca sa castig", a spus Halep dupa victoria cu Radwanska, a cincea din cele zece intalniri directe cu poloneza.

Cu acest nou succes Halep a ajuns la 13 victorii consecutive in circuit si si-a asigurat 123.665 dolari si 350 de puncte WTA.

Cele doua jucatoare s-au intalnit pentru a 10-a oara in cariera, Radwanska fiind intr-un usor avantaj (5-4). Ultima oara cele doua s-au intalnit pe 25 octombrie 2015 in grupe la Turneul Campioanelor din Singapore, unde Radwanska a invins-o pe Halep, cu 7-6(5), 6-1.

Anterior acestei dispute jucatoarea noastra castigase doua meciuri la rand in fata polonezei. Istoria intalnirilor directe intre cele doua dateaza din 2011.

Radwanska a ajuns in sferturi la Cincinnati dupa ce le-a eliminat pe Andrea Petkovic (6-0, 6-1) si pe Johanna Konta (6-7, 6-4, 6-0).



Simona Halep o invinge pe Agnieszka Radwanska pentru un loc in semifinale la Cincinnati (VIDEO)