Tenis

Simona Halep: "Nu-mi doresc sa ajung acum numarul unu mondial"

Simona Halep s-a calificat, miercuri, in turul 3 la turneul de la Roma si dupa victoria cu Alison Riske a vorbit despre ce s-a intamplat la Madrid si care sunt aspiratiile sale pentru viitor.

“N-a fost un meci foarte greu, dar nici foarte simplu. Intotdeauna primul meci este greu, indiferent de turneu. A fost bine ca am castigat si la dublu, iar joi ma asteapta doua meciuri”, a spus Halep la Dolce Sport dupa victoria cu Riske.

“Cand intru pe teren vreau sa-mi fac treaba si sa depinde de jocul meu, nu de ce joaca adversara. Meciul de dublu m-a ajutat sa intru in atmosfera de turneu. M-am miscat bine, am lovit bine si cu dreapta. Cred ca m-am descurcat bine. Aici la Roma am prins incredere ca pot ajunge in top. Este un turneu special pentru mine”, a adaugat Halep.

Jucatoarea noastra a explicat si ce s-a intamplat la Madrid, unde a fost eliminata in primul tur dupa ce in 2014 jucase finala.

“La Madrid mingile zboara un pic din cauza altitudinii. Este un turneu frumos si acolo am jucat prima mea mare finala. Anul acesta a fost un pic de presiune in plus si n-am stiut sa-mi dau drumul la meci. N-am jucat foarte prost, dar am fost haotica. Am incercat sa ma relaxez dupa si mi-am luat cateva zile de munca si antrenament dur”, este de parere Halep.

In legatura cu posibilitatea de a ajunge numarul unu mondial, Halep spune ca nu se gandeste la aceasta pozitie cat timp in circuit se afla Serena Williams.

“Fiecare jucator isi doreste sa ajunga numarul unu mondial. Nu este usor cat timp Serena este in joc. Nu-mi doresc sa ajung acum numarul unu, ci imi doresc sa castig cat mai multe turnee si sa joc cat mai bine in turnee de Grand Slam. Acesta ramane obiectivul meu, sa castig un Grand Slam”, spune Halep.

Halep a mai declarat ca-si cunoaste foarte bine limitele si de aceea a preferat sa nu faca deplasarea in Canada pentru meciul de Fed Cup.

“Mi-am dat seama de limitele mele si am suferit ca nu m-am dus, desi intotdeauna am incercat sa joc bine pentru tara mea. A fost un moment dificil pentru mine si ma bucur ca fetele au reusit sa castige”, mai declara Halep.



Simona Halep: "Nu-mi doresc sa ajung acum numarul unu mondial"