Tenis

Simona Halep, nominalizata la titlul de “jucatoarea anului”

Sursă foto: twitter.com/wta

WTA a anuntat, marti, numele jucatoarelor nominalizate pentru distinctia de “jucatoare a anului 2018” in tenisul feminin.

Printre cele cinci propuneri ale WTA o regasim si pe Simona Halep, iar argumentele nu mai au nevoie de prea multe comentarii.

Primul loc in ierarhia mondiala si cel dintai titlu de Mare Slem castigat de Halep la Roland Garros sunt atuurile jucatoarei din Romania.

Contracandidatele Simonei sunt Caroline Wozniacki, cea care a obtinut la randul ei primul titlu de Mare Slem la Australian Open chiar dupa o finala cu Simona Halep, Angelique Kerber (campioana de la Wimbledon), Naomi Osaka (campioana de la US Open) si Petra Kvitova (jucatoarea cu cele mai multe titluri obtinute in 2018).

In alta ordine de idei, Mihaela Buzarnescu a fost nominalizata la categoria “revelatia anului” alaturi de Amanda Anisimova, Danielle Collins, Sofia Kenin (toate trei din SUA) si Arina Sabalenka (Belarus).

Castigatoarele vor fi anuntate la Gala Premiilor WTA organizata in cadrul Turneului Campioanelor de la Singapore, acolo unde Halep e calificata, dar ramane un mare semn de intrebare cu privire la posibiliatea de a putea evolua.



Simona Halep, nominalizata la titlul de “jucatoarea anului”