Tenis

Simona Halep mai primește o lovitură. Noi acuzații de dopaj prin „pasaportul biologic”

Sursă foto: https://twitter.com/Eurosport_IT

În așteptarea audierii din fața tribunalului sportiv independet Sports Resolutions, Simona Halep se confruntă cu alte probleme care ar putea însemna chiar finalul carierei sportive.

Într-o postare pe site-ul propriu, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) o acuză pe Halep de încălcarea regulamentului antidoping prin apariția unor nereguli în pașaportul său biologic.

“ITIA confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară şi separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din paşaportul biologic al sportivului (ABP). Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanţa interzisă Roxadustat la US Open în august anul trecut.

”Înţelegem că anunţul de astăzi adaugă complexitate unei situaţii deja foarte cunoscute. De la începutul acestui proces ne-am hotărât să comunicăm cu doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă şi oportună. Desigur, înţelegem că există un mare interes al mass-media în aceste cazuri. Ar fi nepotrivit ca noi să comentăm detaliile până la încheierea întregului proces, dar vom continua să interacţionăm cu tribunalul independent Sport Resolutions şi cu reprezentanţii doamnei Halep cât mai rapid posibil”, a declarat Nicole Sapstead, Senior Director pentru Anti-Doping la ITIA.

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open în august 2022, iar de atunci se află într-o stare de suspendare provizorie până la clarificarea acestui caz.

Fosta lideră mondială a rupt tăcerea după luni bune de absență din lumina reflectoarelor și a soliciat să aibă dreptul la o judecată cât mai rapidă pentru a-și putea continua cariera.

Anunțul celor de la ITIA vine să completeze tabloul întârzierii în cazul judecării cazului Halep prin existența unor alte elemente care până acum nu au fost date publicității.

Simona Halep este suspendată din tenis din 21 octombrie 2022, suspectată a fi consumat substanța interzisă Roxadustat. Nici până în ziua de astăzi cazul său nu fost judecat și tranșat.



Simona Halep mai primește o lovitură. Noi acuzații de dopaj prin „pasaportul biologic”