Tenis

Simona Halep, lovita de "ultimul tabu" din sport?

Impactul ciclului menstrual in performanta este "ultimul tabu" din sport, afirma fosta jucatoare de tenis britanica si fost numarul 1 mondial Annabel Croft. Cuvintele sale vin la scurt timp dupa niste meciuri jucate de fete la Australian Open.

Croft a declarat la Radio BBC ca femeile "sufera in tacere" legat de acest subiect si a facut declaratiile dupa ce Heather Watson, cea mai buna jucatoare a momentului din Marea Britanie, a fost eliminata timpuriu la Australian Open. Watson a spus dupa meci ca nu s-a simtit bine si ca nu a avut o zi buna.

Watson (22 de ani) a afirmat ca a avut ameteli, stare de voma si lipsa de energie, pierzand cu 6-4 6-0 (va suna cunoscut scorul?) in fata jucatoarei din Bulgaria Tsvetana Pironkova (numarul 52 WTA). Britanica a chemat doctorul la finalul primului set in timp ce se chinuia sa joace, iar Pironkova i-a luat sapte game-uri la rand.

"Voi consulta un doctor pentru a vedea ce pot face pe viitor ca sa nu mai am aceste probleme", a spus jucatoarea.

Numai ca Annabel Croft a descris aceste comentarii drept unele "curajoase", spunand ca femeile "ar trebui sa isi identifice complet" simptomele.

"Problemele lunare ale femeilor constituie unul dintre subiectele care sunt ascunse sub covor, desi nu sunt un mare secret. Femeile au de a face lunar cu aceste lucruri si, la orice moment, este dificil de facut fata. Dar sa intri pe teren si sa joci tenis profesionist in cele mai delicate zile ale calendarului? Este ghinion", a spus Croft. "Cred ca femeile sufera in tacere legat de acest subiect. A fost mereu un subiect tabu."

Watson a venit la Australian Open dupa ce a castigat turneul de la Hobart exact inainte si a urcat pe locul 38 WTA. "Se intampla. Fiecare zi este diferita. Este pacat", a conchis ea dupa eliminarea surprinzatoare.

Declaratii relativ similare a facut Simona Halep dupa ce a parasit Australian Open in sferturile de finala, eliminata cu un scor identic cu cel al lui Watson, 6-4 6-0. Halep a spus dupa meci ca a avut "o zi proasta", desi pana atunci jucase in forta si venea dupa victoria de la turneul din Shenzhen (China).



Simona Halep, lovita de "ultimul tabu" din sport?