Tenis

Simona Halep in topul zece al incasarilor din ultimul an

Sursă foto: twitter.com/usopen

Prestigioasa revista Forbes a anuntat lista sportivilor cu cei mai multi bani incasati in ultimele 12 luni, iar Simona Halep ocupa un loc intre primii zece.

Cu venituri de 7.7 milioane de dolari in perioada iunie 2017 – iunie 2018, Halep ocupa locul opt in ierarhia realizata de Forbes.

Halep a obtinut in perioada mentionata mai sus 6.2 milioane de dolari din tenis si 1.5 milioane de dolari din contractele de publicitate.

Actuala lidera a ierarhiei mondiale in tenisul feminin a inceput anul 2018 fara sponsor tehnic dupa despartirea de Adidas la finalul anului 2017, dar imediat dupa finala disputata la Australian Open a semnat un contract multianual cu americanii de la Nike.

Desi a jucat foarte putin in perioada urmarita de Forbes, Serena Williams a adunat 18 milioane de dolari, dintre care doar 64.000 de dolari reprezentant efectiv bani din tenis, la turneele jucate.

Caroline Wozniacki o urmeaza cu 13 milioane de dolari, raportul fiind aproape egal intre premiile din tenis si contractele de publicitate, si surprinzatoarea Sloane Stephens, cu 11.2 milioane de dolari.

In afara de PV Sindhu, o jucatoare indiana de badminton si Danica Patrick, pilot in competitia americana de NASCAR, toate sportivele din topul zece activeaza in tenis.



Simona Halep in topul zece al incasarilor din ultimul an