Tenis

Simona Halep in semifinale la Roma si ramane lidera mondiala!

Sursă foto: twitter.com

Pentru prima data in acest an Simona Halep va disputa o semifinala pe zgura, dupa ce vineri seara a invins-o in sferturile de la Roma pe Caroline Garcia din Franta, cu 6-2, 6-3.

Asa am trait Simona Halep contra Caroline Garcia in sferturi la Roma

O victorie in urma careia Halep si-a asigurat prima pozitie in clasamentul mondial pentru inca o saptamana si statutul de principala favorita la Roland Garros, turneul de Mare Slem unde jucatoarea din Romania a disputat pana acum doua finale, ultima chiar in 2017.

Meciul cu Garcia a fost mai greu decat arata scorul de pe tabela, Halep desprinzandu-se mai ales in primul set dupa un schimb prelungit de break-uri.

Practic primele cinci game-uri ale meciului au fost castigate de jucatoarele aflate la primire, cu Halep care a obtinut un singur punct in primele doua jocuri in care a servit.

Dupa al treilea break consecutiv, la 3-2, Halep a rupt acest echilibru al break-uri adjudecandu-si primul game de serviciu cu un singur punct cedat.

Halep a mers pana la capat si inchidea setul dupa 31 de minute, un set cu numeroase erori de ambele parti (29 total).

Garcia a condus in premiera abia in debutul setului secund, dar Halep a intors rezultatul cu trei game-uri la rand.

La adapostul a doua break-uri Halep servea pentru inchiderea meciului la 5-2, insa Garcia a ramas in meci recuperand unul dintre game-urile cedate anterior la serviciu.

Frantuzoaica n-a mai avut puterea sa stranga scorul si sa puna presiune pe Halep, iar jucatoarea din Romania a inchis partida cu un rever care a prins in extremis terenul.

Pentru Halep urmeaza un duel de acum devenit clasic impotriva Mariei Sharapova, sambata, de la ora 18:00.

Meciul va fi live text pe onlinesport.ro



Simona Halep in semifinale la Roma si ramane lidera mondiala!