Tenis

Simona Halep in optimi la Roland Garros dupa o revenire fabuloasa cu Daria Kasatkina

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Jucatoarea Simona Halep s-a calificat, sambata, intre primele 16 jucatoare de la Roland Garros, dupa ce a invins-o in doua seturi pe rusoaica Daria Kasatkina, scor 6-0, 7-5. Prima reactie dupa victorie.

Cap de serie numarul 3, Halep a inceput ca din tun meciul programat pe arena Suzanne Lenglen si a  transat primul set la zero in stilul lui Rafael Nadal.

Setul secund a inceput cum nu se poate mai bine pentru Halep, jucatoarea noastra distantandu-se la 3-1 cu break in fata.

In loc de 4-2, daca si-ar fi castigat mingea de meci avuta in game-ul sase, s-a ajuns la 3-3, Kasatkina recuperand break-ul.

Si jucatoarea din Rusia nu s-a oprit doar acolo, trecand la conducerea jocului pe fondul caderii Simonei Halep.

Citește și... Asa am trait Roland Garros: Simona Halep cu Daria Kasatkina

S-a ajuns la 5-3 pentru Kasatkina cand, pusa cu spatele la zid, Halep a inceput formidabila cursa de revenire.

Mai intai a salvat o minge de set pe serviciul adversarei, a revenit la 4-5 si a egalat in cele din urma scorul dupa zece jocuri, nu inainte insa de a salva trei sanse de set de aceasta chiar pe propriul serviciu.

Mingile de set ratate au distrus-o la moral pe Kasatkina, iar aceasta avea sa-si piarda la zero urmatorul game de serviciu.

Astfel, Halep a ajuns sa serveasca pentru castigarea meciului la 6-5 si n-a avut nevoie decat de prima din cele doua sanse pentru a transa disputa ajungand in turul al patrulea.

Halep joaca in optimi cu Carla Suarez Navarro, o jucatoare pe care a invins-o de sase ori in cele 11 dispute directe. Interesant este ca iberica a castigat toate cele cinci meciuri jucate pana acum pe zgura.



Simona Halep in optimi la Roland Garros dupa o revenire fabuloasa cu Daria Kasatkina