Tenis

Simona Halep in fruntea listei participantelor la Australian Open

Chiar daca sezonul de tenis este in pauza si majoritatea jucatorilor si jucatoarelor se afla in vacanta, anul 2018 bate la usa, iar turneul de Mare Slem de la Melbourne este chiar dupa colt.

Simona Halep, lidera ierarhiei mondiale la final de 2017, deschide lista participantelor la prima competitie majora de anul urmator.

Alte cinci jucatoare din Romania vor concura la Australian Open in a doua jumatate a lunii ianuarie 2018. Acestea sunt Sorana Cirstea, Irina Begu, Mihaela Buzarnescu, Monica Niculescu si Ana Bogdan.

De asemenea, de la Australian Open nu vor lipsi detinatoarea trofeului Serena Williams, jucatoare care va reveni in activitate dupa pauza datorata nasterii primului ei copil, dar si Maria Sharapova, sportiva revenita in 2017 dupa suspendarea pentru dopaj.

Pentru Sharapova intrecerea de la Antipozi va fi prima de Mare Slem in care este acceptata direct pe tablou datorita clasamentului sau.

La US Open 2017 Sharapova a primit un wild card si in primul tur a intalnit-o pe Simona Halep, a doua favorita. A fost un meci cat o finala castigat in cele din urma de rusoaica dupa trei seturi aprig disputate.

Halep avea sa-si ia revansa cateva luni mai tarziu la Beijing, unde reusea prima victorie din cariera in fata Mariei Sharapova si urca pe primul loc in clasamentul mondial prin prezenta in finala.

Halep nu a depasit niciodata faza sferturilor de finala la Australian Open, turneu de Mare Slem unde inregistreaza cel mai slab rezultat, dupa ce in toate celelalte trei competitii majore a ajuns cel putin in semifinale.



Simona Halep in fruntea listei participantelor la Australian Open