Tenis

Simona Halep in finala de la Roma dupa a 12-a victorie pe zgura

Sursă foto: twitter.com/InteBNLdItalia

La a treia incercare Simona Halep trece de semifinale la Roma si va juca in premiera cu trofeul pe masa in turneul din capitala Italiei, dupa ce sambata a reusit a 12-a victorie pe zgura. Nicio alta jucatoare n-a mai reusit o asemenea performanta in acest sezon. Doar Kristina Mladenovic tine pasul cu Simona, avand 11 succese pe cea mai lenta suprafata din tenis.

Halep, a 6-a favorita in turneul gazduit de Foro Italico, a invins-o, sambata, in semifinale, pe olandeza Kiki Bertens, cu 7-5, 6-1.

Un meci pe care jucatoarea noastra l-a dominat cu autoritate, cu exceptia a doua momente in primul set cand Bertens a ridicat nivelul si a revenit pe tabela.

Halep a inceput in forta si a condus, cu 2-0, inainte de a se vedea egalata. Apoi, numarul patru mondial s-a desprins la 4-2 si 5-3, dar Bertens a gasit resursele pentru o noua revenire.

Aceasta dupa ce Halep irosise nu mai putin de cinci mingi de set la 5-3 pe serviciul advers. Bertens a egalat in cele din urma dupa zece game-uri, dar Halep a mentinut presiunea si, dupa ce l-a chemat pe Darren Cahill la banca, la 6-5, a reusit un break la zero in jocul urmator.

Descurajata de pierderea primului set, Bertens a cedat complet in fata jocului super ofensiv aratat de Simona in setul al doilea si olandeza aflata in premiera intr-o semifinala la un asemenea nivel n-a mai luat decat un singur game pana la final.

In a doua semifinala de la Roma se intalnesc Garbine Muguruza si Elina Svitolina.

Simona Halep poate urca pe locul trei mondial daca va castiga turneul de la Roma.

Statistica meciului:



Simona Halep in finala de la Roma dupa a 12-a victorie pe zgura