Tenis

Simona Halep explica abandonul de la Doha

Detinatoare a titlului la turneul de la Doha din aceasta saptamana, Simona Halep s-a retras din competitie acuzand o accidentare capatata in timpul competitiei pe care a castigat-o la Dubai.

“In timpul antrenamentului de sambata (n.r. - inaintea turneului din Dubai) am simtit o durere puternica la coasta si mi-a fost foarte greu sa mai joc. Dupa cateva zile de pauza am inceput sa joc din nou si in timpul saptamanii mi-a mers foarte bine, insa durerea a reaparut”, a declarat Halep.

Jucatoarea noastra nu si-a ascuns dezamgirea pentru ratarea turneului de la Doha, unde in 2014 cucerea cel mai important turneu din cariera.

“Sunt extrem de dezamagita, pentru ca acest turneu este foarte important pentru mine. Anul trecut am castigat aici primul meu titlu important si acea victorie mi-a dat multa incredere”, a adaugat Halep.

Simona Halep va reveni in circuit incepand cu 9 martie cu ocazia turneului de la Indian Wells, unde are de aparat punctele pentru semifinala disputata in 2014 si pierduta la Agnieszka Radwanska.

In acest moment Halep ocupa locul trei in clasamentul mondial, pozitie pe care a recapatat-o dupa succesul de la Dubai.

Principala amenintare vine din partea cehoaicei Petra Kvitova, jucatoare aflata pe patru si care ar putea reveni pe locul trei in cazul in care disputa finala de la Doha.

In ceea ce priveste turneul de la Dubai, Simona Halep a inceput o colaborare cu niste specialisti din domeniul medicinei sportive. 

"Vreau sa multumesc foarte mult si echipei Football Medicine, lui Pedro, Paulo si Ruben, pentru tot sprijinul si ajutorul acordat saptamana aceasta si pentru ca au avut grija sa fiu apta sa pot duce la bun sfarsit acest turneu", a scris Halep pe Facebook, dupa ce a castigat al doilea sau turneu al anului.

Simona Halep este o jucatoare care in 2013 si 2014 a avut mari sincope in participarea la turnee, dand de multe ori vina pe accidentari in desele momente cand a trebuit sa abandoneze.

Chiar si acum, in 2015, Halep a anuntat ca nu va participa la Doha, dupa Dubai, motivand ca "o dor toate".



Simona Halep explica abandonul de la Doha