Tenis

Simona Halep, eliminata in sferturi la Madrid dupa un joc modest

Sursă foto: twitter.com/mutuamadridopen

Jucatoarea Simona Halep a pierdut, joi, in sferturile de finala la Madrid, in fata cehoaicei Karolina Pliskova dupa un meci de doua seturi, scor 6-4, 6-3. Halep nu mai pierduse de 15 meciuri la Madrid, turneu pe care l-a castigat in ultimii doi ani.

Asa am trait Simona Halep - Karolina Pliskova in sferturi la Madrid

Halep a controlat inceputul meciului si a condus, cu 2-0, la adapostul unui break. O dubla greseala comisa in game-ul trei i-a oferit Karolinei Pliskova doua mingi de break, aceasta s-a aparat bine si in a obligat-o pe Halep sa greseasca.

In game-ul cinci, la 2-2, Halep a revenit de la 0-30 si a castigat game-ul de serviciu cu patru puncte la rand, insa a urmat apoi o serie de trei game-uri adjudecate consecutiv de Pliskova.

Mult mai agresiva din spatele terenului, jucatoarea din Cehia a impus ritmul pe care l-a dorit si a profitat de numarul dublu de erori nefortate comise de Halep.

Dupa ce trecea in premiera la conducere cu break in fata (4-3), Plliskova izbutea un game la zero pe propriul serviciu.

Lui Halep nu i-a mai ramas decat sa se agate serviciu in game-ul urmator si a revenit la 4-5 dupa doua mingi de set salvate. A fost momentul cand pentru prima data in aceasta saptamana la Madrid jucatorea din Romania a apelat la antrenorul Darren Cahill in timpul meciului.

Acesta a sfatuit-o sa nu mai riste inutil cautand linia in permanenta si sa fie mai ordonata in loviturile din spatele terenului, in speciale in cele executate pe rever.

Revenita in teren Halep n-a avut nicio sansa in fata serviciului urias al adversarei, unul care i-a adus Karolinei Pliskova setul cu game la zero. Doar al doilea set pe care aceasta il obtine in fata Simonei in circuit.

Halep a condus o singura data in setul secund (1-0), dupa care a alergat in permanenta in cautarea egalarii. Pliskova a luat break-ul devreme si a condus, cu 3-1, 4-2 si 5-3, fara a-i oferi Simonei macar o singura sansa de break.

Nici macar a doua venire a lui Cahill la banca nu a ajutat-o pe Halep sa iasa din tunelul neputintei in care se afla si jucatoarea din Romania ceda meciul in urma unui al doilea break.

Un meci modest din partea Simonei Halep care nu a reusit sa o surprinda cu nimic pe Pliskova. Dimpotriva, jucatoarea din Cehia a controlat jocul si a stiut tot timpul ce face pe teren.



Simona Halep, eliminata in sferturi la Madrid dupa un joc modest