Tenis

Simona Halep deschide la Roma cu Madison Keys

Simona Halep a aflat luni dupa-masa adversara pe care o va avea in debutul sau la turneul din aceasta saptamana, de la Roma.

Adversara romancei este Madison Keys, o jucatoare pe care Halep nu a invins-o niciodata. Keys, din SUA, a eliminat-o pe Halep in 2014, la turneul de la Sydney, 6-1 6-4.

Simona Halep va juca cu Keys in turul 2 de la Roma, ziua si ora urmand sa fie aflata cu o zi inaintea meciului.

O alta romanca, Sorana Cirstea, joaca si ea la Roma, acolo unde o intalneste in primul tur pe Christina McHale (SUA).

La Foro Italico, in 2013, Halep s-a oprit in semifinale, pierzand in fata Serenei Williams, adversara peste care ar putea da din nou acum si tot in aceeasi faza a competitiei. Cele doua sunt pe aceeasi parte a tabloului, Serena Williams principala favorita, in timp ce Halep este cap de serie numarul patru la fel ca la Madrid.

Oricare ar fi dintre cele doua in mod normal Halep nu ar trebui sa aiba probleme in a accede in turul al treilea. Acolo lucrurile vor deveni mai complicate, existand sanse ca Simona sa dea peste Venus Williams.

O eventuala calificare in sferturi ar putea-o aduce pe Halep din nou fata in fata cu Maria Sarapova, favorita numarul opt de la Roma, iar o prezenta in semifinale, asa cum am amintit mai sus, ar insemna o reeditare a semifinalei din 2013 cu Serena Williams.

Daca pana acum Halep doar a acumulat, la Roma este primul turneu unde jucatoarea noastra va trebui sa-si apere punctele castigate sezonul trecut si nu sunt putine deloc.

La Roma incepea practic in 2013 ascensiunea Simonei Halep spre ceea ce avea sa devina, adica o jucatoare de top cinci mondial cu sapte titluri in palmares.

Turneul de la Roma este cotat WTA Premier 5 si ca valoare se situeaza sub cel de la Madrid. Practic competitia de la Roma este de nivelul celei de la Doha, unde Halep a triumfat in acest an. Premiile puse in joc sunt de 2.1 milioane de euro, iar invingatoarea primeste 387.130 de euro, aproape cat a luat Halep la Madrid pentru disputarea finalei.



Simona Halep deschide la Roma cu Madison Keys