Tenis

Simona Halep, debut cu dreptul la Wuhan

Sursă foto: https://twitter.com/wuhanopentennis/

Simona Halep a trecut cu bine de testul primului meci de simplu la turneul de la Wuhan, China.

Fosta lidera mondiala a invins-o pe cehoaica Barbora Strycova, cu 6-3, 6-2, marti, pentru un loc in optimile de finala.

Un meci in care Halep a castigat de sase ori pe serviciul adversarei si a castigat 70 la suta din punctele jucate de Strycova cu al doilea serviciu.

Numarul mai mare de erori nefortate (30-21) au inclinat balanta in defavoarea numarului 34 mondial.

Halep a inceput meciul cu un break, insa avantajul obtinut devreme a fost anulat de Strycova dupa a treia sansa de break in game-ul patru (2-2).

Jucatoarea din Cehia a trecut in premiera la conducere, cu 3-2, in urma unui serviciu as la minge de game.

Halep a egalat scorul cu un game facil de serviciu, in care a pus si ea un as in teren, dupa care s-a desprins cu break in fata la 4-3 si apoi la 5-3, pentru a inchide setul cu un nou break.

In setul al doilea break-ul a venit de asemenea repede in contul Simonei (3-1), iar al doilea joc pe serviciul advers (4-2) a fost decisiv pentru soarta partidei.

”Am fost motivata sa ies pe teren si sa dau tot ce am, sa joc bine, sa lupt pentru victorie”, a spus Simona Halep dupa meci.

”Intotdeauna e greu sa joc impotriva ei. Este inselator. Cateodata vine la fileu, alteori joaca slice. Nu e niciodata usor sa joci impotriva ei. Eu sunt insa increzatoare de fiecare data pentru ca am castigat cateva meciuri contra ei si e o perioada buna pentru mine”, a mai declarat Simona Halep.

Pentru Halep aceasta a fost a sasea victorie in tot atatea meciuri contra Barborei Strycova.

Cehoaica nu i-a luat pana acum lui Halep nici macar un set.

Simona Halep a ajuns pana in semifinale la Wuhan Open in 2016.

Pana la reeditarea si chiar depasirea acelei performante, Halep o intalneste in optimile de finala pe Elena Rybakina din Kazahstan, beneficiara unui wild card si campioana de la Bucharest Open in acest an.



Simona Halep, debut cu dreptul la Wuhan