Tenis

Simona Halep, cea mai buna tanara jucatoare din 2014

Simona Halep a fost desemnata drept cea mai valoroasa tanara jucatoare din lume in anul 2014, potrivit unei ierarhii a site-ului bleacherreport.com

Campioana noastra le-a devansat in aceasta ierarhie pe Eugenie Bouchard (Canada), Belinda Bencic (Elvetia), Garbine Muguruza (Spania) si Madison Keys (SUA).

"Picioarele si mainile rapide ii ofera o combinatie de elita in miscarea pe teren si in loviturile defensive. Ea joaca precum un zid, returnand in teren cele mai bune lovituri ale adversarelor. Abilitatea sa de anticipare este dezlantuita in circuitul feminin. Aceste instincte s-au aratat destul de des in 2014. Halep a obtinut 46 de victorii, a castigat titlurile de la Doha si Bucuresti si a terminat sezonul pe locul doi (n.r. - Simona Halep a terminat sezonul pe locul 3 WTA). Ea a atins primul sfert de finala intr-un turneu de Grand Slam la Australian Open si nu s-a oprit acolo", a notat site-ul american in descrierea Simone Halep.

Cei de la bleacherreport.com mai considera ca jocul Simonei Halep este unul potrivit pentru zgura, unde in 2013 a obtinut cea mai mare performanta din cariera, disputand finala la Roland Garros.

"Jocul lui Halep este potrivit pentru zgura. Ea l-a imitat cel mai bine pe Rafael Nadal la Roland Garros, calificandu-se in finala fara sa piarda vreun set. Acolo ea a intalnit-o pe Maria Sarapova, ele producand unul dintre cele mai bune meciuri ale anului si o finala de Grand Slam legendara. Sub o presiune imensa, ambele jucatoarele au adus ce au mai bun, realizand 16 break-uri in meci. Loviturile puternice ale Sarapovei si-au gasit antidotul in apararea lui Halep. Sarapova s-a impus cu 6-4, 6-7 (5/7), 6-4, dar a avut nevoie de peste trei ore pentru a o invinge pe Halep", se mai arata in analiza celor de la bleacherreport.com



Simona Halep, cea mai buna tanara jucatoare din 2014