Tenis

Simona Halep, campioana la Montreal

Sursă foto: https://twitter.com/CoupeRogers

Dupa un meci de peste doua ore, o confruntare dura cu o adversara Sloane Stephens apriga si care a incercat pana la ultima minge sa-si ia revansa pentru infrangerea de la Roland Garros, Simona Halep a demonstrat ca ramane numarul unu mondial nu doar in clasamentul WTA, impunandu-se cu 7-6 (6), 4-6, 6-4.

Primul set incepuse sub nota de dominare a Simonei, astfel incat parea ca va fi o plimbare de vara prin parc, insa Stephens a avut puterea sa revina si sa anuleze avantajul lui Halep de la 4-1 si chiar minge de 5-1.

Halep a revenit la conducere prin intermediul unui break (5-4), dar serviciul n-a ajutat-o sa inchida setul si s-a ajuns in tie-break, nu inainte ca Stephens sa fi trecut in premiera la conducere, 6-5.

Jucatoarea americana, incurajata de majoritatea celor din tribune, a condus cu 5-1 in tiebreak, dar Halep a revenit formidabil si a intors scorul in favoarea ei, impunandu-se, cu 8-6, dupa ce a salvat minge de set.

Setul al doilea a fost dominat de Stephens care, dupa ce a luat un break devreme (1-2), a inchis de asemenea cu un game pe serviciul advers.

Inceputul la serviciu in decisiv n-a ajutat-o pe americanca si Halep s-a distantat rapid la 2-0, insa Stephens a avut din nou puterea de a reveni (2-2).

Halep a sprintat din nou spre victorie si la 5-2 pe propriul serviciu rata prima minge de meci comitand o dubla greseala. Stephens a revenit la 5-4 punand presiune pe Halep, insa aceasta a inchis partida cu un serviciu as.



Simona Halep, campioana la Montreal