Tenis

Simona Halep, campioana la Bucuresti

Simona Halep nu a avut nicio emotie in finala turneului WTA de la Bucuresti, dotat cu premii totale in valoare de 220.000 de dolari si s-a impus in fata italicencei Roberta Vinci, a doua favorita din concurs.

Halep, principala favorita la obtinerea titlului, a dominat meciul inca din debut si s-a impus in putin peste o ora de joc, cu 6-1, 6-3.

Primul set al finalei nu a avut practic istoric, cu Halep dominand-o categoric pe Vinci cu un nivel al jocului foarte ridicat, nivel pe care Simona l-a etalat la Roland Garros si Wimbledon.

Vinci a pus probleme doar in debutul setului al doilea, cand a condus cu 2-0 in urma unui break. Au urmat insa cinci game-uri la rand pentru Halep, care a ratat o prima sansa de meci pe serviciul advers. Vinci a rezistat, dar numai pentru un game, Halep punand capat turneului cu o minge castigatoare.

[news-108193]

Este al optulea titlu din cariera lui Halep din 13 finale jucate, dupa cele obtinute la Nurnberg, s’Hertoghenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia si Doha.

In acest an Halep a castigat la Doha si Bucuresti, a disputat alte doua finale, la Madrid si Roland Garros, are o semifinala la Wimbledon si un sfert de finala la Australian Open.

Halep va primi pentru succesul de la Bucuresti un cec in valoare de 43.000 de dolari si 280 de puncte in clasamentul WTA. Vinci pleaca din Romania cu 21.400 de dolari si 180 de puncte.

[news-108179]

sursa foto: facebook.com/brdbucharestopenSimona Halep, campioana la Bucuresti