Tenis

Simona Halep, calificare in turul 3 la Madrid

Sursă foto: twitter.com/WTA

Lidera mondiala si detinatoarea trofeului de la Madrid, Simona Halep s-a calificat fara emotii in turul al treilea dupa o victorie categorica obtinuta in fata belgicenei Elise Mertens, scor 6-0, 6-3.

Halep a controlat disputa de la un capat la altul si a aratat un tenis de un inalt nivel tehnic. Asa am trait Simona Halep vs Elise Mertens

Primul set n-a avut practic istoric si jocul a curs intr-o singura directie. Un 6-0 dupa 21 de minute, timp in care Halep n-a comis decat trei erori nefortate.

Mertens, coplesita de ritmul impus de Halep, nu si-a gasit niciun moment pozitia optima in teren si a avut un procentaj extrem de scazut la serviciu.

Halep si-a castigat 85 la suta din punctele jucate cu mingea a doua, coplesind-o pe Mertens. Aceasta a solicitat o pauza de vestiar dupa primul set in incercarea de a-si da un restart.

Belgianca a inceput setul al doilea cu 40-0 pe propriul serviciu, dar Halep a revenit si obtinea break-ul.

A urmat un game alb pe propriul serviciu si pentru al optulea joc la rand Mertens se recunostea invinsa.

Abia in game-ul urmator belgianca invingatoare la Hobart in acest an a spart gheata, fiind recompensata cu aplauze puternice de incurajare din partea spectatorilor, majoritatea fani Halep in restul timpului.

Simtind ca nu mai are foarte multe de pierdut, Mertens a inceput sa joace relaxat si sa varieze tot mai mult jocul. Pe acest fond a aparut prima minge de break a belgiencei, salvata de Halep cu forehand castigator in lung de linie pentru 4-2.

Alte doua mingi de break salvate de Halep de la 15-40 in game-ul opt (5-3), dupa care jucatoarea din Romania a inchis partida din a cincea sansa pe care a avut-o in urma unei duble greseli pe care a comis-o Mertens.

Pentru Halep urmeaza meciul contra Krystinei Pliskova din Cehia, o adversara la indemana.



Simona Halep, calificare in turul 3 la Madrid