Tenis

Simona Halep, calificare in sferturi la Dubai dupa o victorie facila cu Elena-Gabriela Ruse

Sursă foto: https://twitter.com/WTA

Jucatoarea Simona Halep s-a calificat, miercuri, in sferturile de finala la Dubai, turneu de categorie WTA 500, dupa un meci in compania Elenei-Gabriela Ruse, pe care a invins-o cu 6-3, 6-2.

Ajunsa pe locul 23 in clasamentul mondial, Simona Halep a avut meciul in mana si niciun moment nu s-a pus problema invingatoarei.

Erori nefortate mai multe s-au adunat in dreptul lui Ruse (37-25), o jucatoare in plina ascensiune care a resimtit din plin presiunea partidei cu cea pe care o considera idolul ei.

Un singur break din doua oportunitati pentru Ruse, in timp ce Halep a castigat cinci game-uri din sapte oportunitati pe serviciul advers.

Halep a servit nu mai putin de sase asi de-a lungul celor 69 de minute ale partidei. O raritate pentru Simona, care nu este o jucatoare de calibrul Karolinei Pliskova, spre exemplu, sa domine jocul la serviciu.

“A fost un meci dificil din punct de vedere mental. E o luptatoare buna, loveste puternic mingea. Sunt multumita de victorie si sper ca data viitoare sa joc mai bine.

“E plictisitor cand ai de asteptat cinci sau sase ori inaintea unui meci. M-am mai plimbat, m-am uitat la celelalte meciuri”, a spus Halep la interviul acordat dupa victoria cu Elena-Gabriela Ruse.

Halep a comentat si reintalnirea cu Ons Jabeur, pe care a mai infruntat-o la Dubai in drumul spre titlul din 2020.

“Imi amintesc ca am avut un public impresionant. Sper sa nu mai jucam tie-break in al treilea set”, si-a amintit Halep, care a salvat atunci o minge de meci contra jucatoarei din Tunisia.

Ons Jabeur, favorita numarul 8, este singurul cap de serie ramas in competitia de la Dubai, unde au fost eliminate Aryna Sabalenka, Elina Svitolina sau Garbine Muguruza dintre jucatoarele cu nume si pretentii la titlu.



Simona Halep, calificare in sferturi la Dubai dupa o victorie facila cu Elena-Gabriela Ruse