Tenis

Simona Halep, calificare in finala de la Montreal. Revine pe locul 3 mondial!

Dupa un meci de trei seturi anticipat de ultima confruntare a celor doua, Simona Halep a invins-o pe Angelique Kerber, cu 6-0, 3-6, 6-2, si s-a calificat pentru al doilea an consecutiv in finala Rogers Cup, cu mentiunea ca in 2015 turneul s-a disputat la Toronto. Cu aceasta victorie Halep si-a asigurat revenirea pe locul 3 in clasamentul mondial la inceputul saptamanii viitoare cu un salt de doua pozitii.

Halep a avut un prim set fabulos castigat la zero. Al saselea set alb pe care il reuseste in acest an, un set in care Kerber a gresit enorm comparativ cu jucatoarea noastra (20-2 raportule erorilor nefortate).

"N-a fost un meci usor. Este o jucatoare puternica. Eu am jucat bine la inceput, ea a facut greseli. In setul al doilea am oferit puncte gratuite, dar m-am gandit sa lupt pentru fiecare punct si am facut un meci bun. E dragut sa joc finala la Rogers Cup pentru al doilea an consecutiv", avea sa declare Halep dupa meci.

Si intr-adevar setul secund a fost unul in care Kerber a ridicat nivelul jocului, dar a si profitat de inmultirea erorilor neprovocate comise de Halep (13 la numar). La fel de adevarat este si ca Simona a ratat mai multe sanse de break, s-a enervat, a dat cu racheta de pamant si a intrat in acea zona negativa pe care antrenorul Darren Cahill a sfatuit-o sa o evite la una dintre pauze.

In cele din urma Kerber a fortat decisiv la adapostul unui singur break si a inceput setul al treilea cu game castigat pe serviciul lui Halep.

Numarul doi mondial s-a distantat la 2-0, insa din acel moment Halep a castigat toate cele sase game-uri ramase pana la final in stil de mare campioana. O revenire formidabila sprijinita pe o pregatire fizica foarte buna si un psihic de fier.

Halep joaca in finala de duminica impotriva lui Madison Keys din Statele Unite, dar pana atunci, tot sambata, a disputat semifinala de dublu alaturi de Monica Niculescu impotriva slovenelor Andreja Klepac si Katarina Srebotnik. Perechea noastra s-a impus in trei seturi si astfel Halep va disputa doua finale in aceeasi zi pentru prima data in cariera.

[news-120414]



Simona Halep, calificare in finala de la Montreal. Revine pe locul 3 mondial!