Tenis

Simona Halep are cea mai importanta crestere a victoriilor pe hard (grafic)

Dintre primele cinci favorite ale primului turneu important al verii, Rogers Cup din orasul canadian Toronto, Simona Halep are cea mai importanta crestere a procentajului victoriilor pe suprafata dura (hard). 

Halep este a treie favorita la Rogers Cup, un turneu care incepe luni cu tabolul principal si la care sunt prezente integral primele 25 de jucatoare ale lumii.

Privind graficul de mai jos cu primele cinci favorite de la Rogers Cup, in acelasi timp si primele 5 jucatoare WTA, in ordine Serena Williams, Maria Sharapova, Simona Halep, Petra Kvitova si Karoline Wozniacki, se observa traseul fulminant al jucatoarei noastre in privinta progresului la procentajul vitoriilor pe hard.

Halep a avut o crestere de la un procentaj de aproximativ 67% in 2013 la 92% in 2015 la victoriile repurtate pe hard. Este un plus de aproximativ 25 de procente, cel mai important dintre cele cinci.

Practic, Halep este a doua jucatoare la capitolul procentaj la victorii pe hard din Top 5 WTA. Ea este insa prima la victorii pe hard in 2015, cu un total de 24, dar si cele mai multe titluri: 3.

In ciuda progresului important, Halep se afla sub Serena Williams la acest capitol. Pornita in 2013 cu un procentaj de 93%, americanca a scazut putin in 2014, dar in 2015 a urcat aproape de 100%.

Procentaj victorii pe hard



Simona Halep are cea mai importanta crestere a victoriilor pe hard (grafic)