Tenis

Simona Halep ajunge in turul 3 la Roland Garros

Sursă foto: twitter.com/rolandgarros

Dupa un meci cu Tatjana Maria mai greu decat arata scorul inregistrat la final, Simona Halep s-a calificat in turul 3 la Roland Garros unde o asteapta rusoaica Daria Kasatkina.

Halep a trecut de Maria, jucatoarea aflata in afara topului 100 mondial, cu 6-4, 6-3, dupa un meci de o ora si 22 de minute.

Chiar daca a inceput meciul cu o dubla greseala, Maria s-a dovedit o nuca tare pentru Halep si a condus de doua ori, cu 1-0 si 2-1, inainte ca jucatoarea noastra sa rupa in premiera echilibru.

De la 3-2 pentru Halep si pana la 5-4 au urmat nu mai putin de cinci break-uri la rand, trei in dreptul Simonei si doua reusite de nemtoaica.

La 5-4 Halep a servit solid si a inchis setul dupa 45 de minute cu o lovitura castigatoare din alergare in diagonala scurta a terenului pe inaintarea la fileu a adversarei.

In setul secund Halep a rupt echilibrul devreme (2-1), distantandu-se apoi la 3-1 dupa un punct controversat. Arbitrul de linie a dat minge buna pentru Maria la un forehand dupa un schimb prelungit, Halep a contestat si arbitra din scaun a intors rezultat.

Jucatoarea din Germania a acuzat socul, dar chiar si asa n-a mai cedat vreun break pana la finalul setului, de fiecare data tinand aproape de Halep.

Halep n-a mai asteptat sa serveasca pentru meci si a inchis partida cand a avut prima oportunitate.

SET 2, 6-3 Halep inchide meciul cu un break dupa o ora si 22 de minute.

SET 2, 5-3 Inca un game disputat pe serviciul lui Halep si in care jucatoarea noastra profita de erorile adversarei. Halep la un joc distanta de calificarea in turul 3.

SET 2, 4-2 Halep isi castiga game-ul de serviciu cu o minge castigatoare in lung de linie.

SET 2, 3-1 Minge controversata dupa un schimb prelungit la 30-40 pe serviciul lui Halep. Maria prinde un forehand in diagonala, arbitrul de linie o da in teren, dar la solicitarea lui Halep arbitra din scaun corecteaza si anunta out-ul. Maria acuza socul pierderii punctului relatat anterior si Halep se desprinde.

SET 2, 2-1 Primul break reusit de Halep in acest set secund.

SET 1, 6-4 Doua mingi de set pentru Halep dupa un lung de linie castigator. Maria joaca agresiv, vine in fata si o impinge pe Halep in exterior, insa Simona gaseste o lovitura de trecere castigatoare in diagonala terenului si astfel scrie istoria primului set dupa 45 de minute.

SET 1, 5-4 Halep ajunge o scurta pe care o transforma in punct, dupa care profita de o rama a adversarei pentru un nou break care o aduce la conducere. Este al cincilea la rand de ambele parti.

SET 1, 4-4 Trei puncte la rand gresite de Halep si avem inca un break, al doilea si pentru Maria.

SET 1, 4-3 Halep raspunde la randul sau cu rebreak, dupa un rever ratat de Maria in lung de linie.

SET 1, 3-3 Maria isi ia rapid break-ul inapoi pastrand acest prim set in echilibru.

SET 1, 3-2 Este randul lui Halep sa beneficieze de doua mingi de break. Maria anuleaza in total trei sanse de break, dar greseste un forehand in lung de linie si Halep rupe echilibru dupa a patra oportunitate.

SET 1, 2-2 Un game patru incurcat pe serviciul lui Halep. Aceasta salveaza minge de break si nu reuseste sa faca 2-2 cu forehand-ul dintr-o pozitie favorabila. In cele din urma Halep gaseste lovitura castigatoare in lung de linie si egaleaza pe tabela.

SET 1, 1-1 Primul game si pentru Halep dupa un inceput neasteptat de echilibrat. Maria a tinut aproape pana la 40-30, cand a scapat un rever mult afara.

18:55 Incepe meciul cu Maria la serviciu si aceasta comite o dubla greseala chiar de la prima minge.

18:45 Halep si Maria isi fac aparitia pe arena Suzanne Lenglen.

18:35 S-a incheiat meciul dintre Murray si Klizan, ultimul programat inaintea disputei Simonei Halep cu Tatjana Maria.

Meciul celor doua este programat al treilea pe arena Suzanne Lenglen, acolo unde Halep a invins-o in runda inaugurala pe Jana Cepelova.

Halep si Maria s-au mai intalnit de doua ori inainte de anul 2009 in turnee ITF, ambele intalniri fiind castigate de jucatoarea germana.



Simona Halep ajunge in turul 3 la Roland Garros