Tenis

Simona Halep ajunge in sferturi la Shenzen

Jucatoarea Simona Halep s-a calificat, miercuri, in sferturile de finala ale turneului WTA de la Shenzen, dotat cu premii totale in valoare de 500.000 de dolari.

Principala favorita a turneului din regiunea Guangdong, Halep s-a impus in doua seturi in fata rusoaicei Natalia Vikhlyantseva, jucatoare clasata pe locul 584 in lume.

Halep a castigat cu un dublu 6-2 la capatul unui meci intins pe durata a 62 de minute.

Doua break-uri au facut diferenta intr-un prim set controlat autoritar de Halep, jucatoarea noastra conducand la un moment dat cu 4-0.

Vikhlyantseva a reusit primul sau game in debutul setului al doilea, dupa care Halep a preluat initiativa cu un break (2-1).

Rusoaica a avut puterea sa egaleze la doi in urma singurului sau break din meci, insa din acel moment Halep a legat patru game-uri la rand si nu a mai putut fi oprita din drumul spre sferturile de finala.

[news-111656]

Pentru un loc in semifinale Halep o intalneste, vineri, intr-o partida live text pe onlinesport.ro, pe sarboaica Aleksandra Krunici care a trecut, cu scorul de 3-6, 7-6 (7-1), 6-1, de Anna Schmiedlova (Slovacia), pozitia 73 in clasamentul mondial.

Halep si Krunici (21 de ani) s-au mai intalnit o singura data in circuitul WTA, romanca impunandu-se cu scorul de 6-2, 6-4, in turul doi al turneului de la Bucuresti din 2014, turneu pe care Halep avea sa-l si castige de altfel.

Pentru calificarea in sferturi Halep si-a asigurat 60 de puncte si un cec in valoare de 8.934 de dolari.



Simona Halep ajunge in sferturi la Shenzen