Tenis

Simona Halep ajunge in sferturi la Dubai si are sansa revansei cu Ekaterina Makarova

Simona Halep a eliminat-o miercuri seara pe Tsvetana Pironkova la Dubai si s-a calificat in sferturile de finala. In aceasta faza, joi, romanca o intalneste pe Ekaterina Makarova, la nici o luna dupa ce rusoaica a eliminat-o sec in sferturile de finala de la Australian Open. Va fi o revansa de mare interes. 

De aceasta data intalnirea este programata tot intr-un sfert de finala dar la Dubai, acolo unde Halep a ajuns dupa o victorie in doua seturi obtinuta in fata Tsvetanei Pironkova, scor 6-4, 6-3.

Asa cum se astepta si Simona, prima intalnire din cariera cu bulgaroaica nu a fost una deloc usoara, iar jucatoarea noastra a trebuit sa joace la cel mai inalt nivel pentru a evita surpriza.

Pironkova a inceput meciul cu break si a condus in permanenta pana la 4-2, de unde Halep a inceput cursa de revenire.

Din a sasea sansa avut Halep a obtinut break-ul si a egalat la patru dupa cel mai disputat game al meciului, un game care in cele din urma avea sa-si puna amprenta asupra evolutiei ulterioare a partidei.

Halep a trecut apoi in premiera la conducere (5-4) si a inchis primul set cu un al doilea break.

[news-112479]

Serviciul nu a fost tocmai cea mai buna arma pentru Halep in acest meci si principala favorita de la Dubai a cedat din nou game-ul de serviciu in debutul actului secund.

Spre deosebire de primul set, de aceasta data Halep a a revenit imediat cu re-break la zero si jucat agresiv in fata unei adversare care a trimis fiecare minge la limita.

Halep a reusit apoi break-ul si s-a distantat la 5-2, decisiv pentru a castiga meciul intr-o ora si 20 de minute.

“Sunt prima data in sferturi aici si ma simt bine. Nu pot sa pierd daca sunt sustinuta atat de puternic din tribuna”, a spus Halep dupa meci.

Despre meciul de joi cu Makarova aceasta a adaugat ca se asteapta la o partida dificila.

“Joaca foarte bine, iar la Australian Open n-am putut juca cel mai bun tenis al meu. Am sansa mea maine, e un meci greu, dar ma voi bate sa castig”, a adaudat Halep.

Meciul Halep-Makarova este live text pe onlinesport.ro, joi, la o ora care nu a fost inca stabilita, dar pe care o vom comunica de indata ce va fi publicata de organizatorii de la Dubai.

[news-112493]



Simona Halep ajunge in sferturi la Dubai si are sansa revansei cu Ekaterina Makarova