Tenis

Simona Halep ajunge in optimi la Wimbledon

Continua parcursul pentru Simona Halep la Wimbledon dupa victoria obtinuta, vineri, in fata chinezoaicei Shuai Peng, scor 6-4, 7-6 (7), intr-un meci din turul al 3-lea.

Partida programata pe terenul 2 de la All England Tennis nu a fost nici pe departe una usoara pentru Halep, jucatoarea nostra fiind nevoita sa joace aproape cel mai bun tenis al sau pentru a trece de Peng.

Inceputul meciului a apartinut chinezoaicei care s-a distantat la 3-1 cu break in fata. Halep a raspuns provocarii si dupa sase game-uri anula avantajul adversarei cu rebreak.

Pana la finalul setului Peng a mai luat un singur game, Halep impunandu-se cu un joc agresiv dupa preluarea totala a initiativei.

Meciul a ramas echilibrat si in setul al doilea, cu Halep prima care a rupt echilibrul (4-3). Jucatoarea noastra n-a reusit sa profite de avantaj si sa se distanteze decisiv, iar Peng a revenit puternic in set si meci.

Chinezoaica a trecut la conducere 5-4 si 6-5, Halep fiind nevoita de fiecare data sa alerge dupa egalare.

S-a ajuns astfel in tie-break unde Halep reusea minibreak-ul servind de doua ori la 5-4. Peng avea sa castige ambele puncte pe serviciul Simonei, astfel ca jucatoarea asiatica ajungea in postura de a servi pentru set la 6-5.

Halep a facut pasul in fata si, cu mult curaj la un punct limita, a anulat mingea de meci a adversarei cu un voleu castigator din apropierea fileului.

In cele din urma Halep a inchis setul si meciul dupa o minge putin afara trimisa de Peng dupa un schimb dominat de jucatoarea noastra.

Halep o va intalni in optimile de finala pe Victoria Azarenka din Belarus, o jucatoare revenita in circuit la inceputul sezonului pe iarba dupa ce a fost insarcinata.



Simona Halep ajunge in optimi la Wimbledon