Tenis

Sharapova nu primeste invitatie la Roland Garros

Sursă foto: twitter.com

Maria Sharapova, o fosta campioana la turneului de la Roland Garros, nu va beneficia de un wild card la editia din acest an a Grand Slam-ului din capitala Frantei, au anuntat organizatorii.

Bernard Giudicelli, presedintele Federatiei Franceze de Tenis, a explicat ca nu o poate invita pe Sharapova la turneu din cauza politicii strice antidoping a forului pe care il conduce.

“Investim 1.5 milioane de euro in lupta antidoping si nu putem invita un jucator sanctionat pentru consum de substante interzise. Integritatea este punctul nostru forte si preferam ca sa revina complet reabilitata”, a spus Giudicelli.

Sharapova, suspendata pentru dopaj la inceputul anului 2016, revine in circuit cu ocazia turneului de la Stuttgart incepand cu 26 aprilie.

Fosta lidera mondiala si-a asigurat pana acum invitatii la trei turnee pe zgura inaintea Roland Garros. Este vorba de Stuttgart, Madrid si Roma.

La Roland Garros jucatorii direct acceptati pe tabloul principal sunt cei care la data de 17 aprilie se afla in prima suta mondiala, ceea ce pentru Sharapova este practic imposibil.

Suspendata initial pentru doi ani, Sharapova a obtinut la TAS reducerea sanctiunii la doar 15 luni.



Sharapova nu primeste invitatie la Roland Garros