Tenis

Maria Sharapova lovita la buzunar dupa scandalul de dopaj. Trei mari companii i-au oprit sponsorizarea

Compania americana de echipament sportiv Nike a reziliat contractul de sponsorizare pe care il avea cu Maria Sharapova, dupa ce jucatoarea din Rusia a anuntat ca a fost depistata pozitiv la Australian Open.

Nike a anuntat prin vocea purtatorului de cuvant ca va suspenda contractul cu Sharapova in perioada cat aceasta va fi anchetata si suspendata de ITF.

"Suntem intristati si surprinsi de informatia referitoare la Maria Sharapova. Am decis sa suspendam relatia noastra cu Maria pe durata anchetei", a declarat KeJuan Wilkins, purtator de cuvant al Nike.

Sharapova semnase in 2010 prelungirea contractului cu Nike pentru o perioada de opt ani si urma sa incaseze in tot acest interval suma de 70 milioane de dolari.

In afara de Nike, Sharapova a fost parasita marti de alte doua branduri importante. Este vorba de firma de ceasuri Tag Heuer si de constructorul de automobile Porsche.

ITF a anuntat ca Sharapova urmeaza sa fie suspendata provizoriu din data de 12 martie pana la aflarea sentintei definitive.



Maria Sharapova lovita la buzunar dupa scandalul de dopaj. Trei mari companii i-au oprit sponsorizarea