Tenis

Serena Williams explica de ce s-a lasat de tenis

Sursă foto: https://twitter.com/serenapower_/

Fosta lidera mondiala a vorbit intr-o emisiune televizata peste ocean despre motivele care au determinat-o sa puna capat carierei de jucatoare profesionista de tenis.

La 41 de ani, Serena Williams a spus adio tenisului cu ocazia US Open din acest an.

Jucatoarea americana a fost eliminata in turul al treilea de australianca Ajla Tomljanovic, dupa ce in turul secund reusise sa o elimine pe a doua favorita, Anett Kontaveit din Estonia.

"Trebuia doar sa ma opresc. Mereu am spus ca vreau sa ma opresc cand joc un tenis foarte bun si castig si inving jucatoare bune. Pentru mine, cu adevarat importante sunt lucrurile pe care vreau sa le fac din punct de vedere spiritual si sa petrec timp cu fiica si familia mea.

"Ca o mama foarte activa ce sunt, nu va pot spune cat de greu a fost. Am pierdut foarte multe meciuri dupa ce am avut-o pe Olympia pentru ca imi era atat de greu sa fiu pe teren. Simt ca am dat atat de mult din viata mea tenisului, intreaga mea viata, incat acum este timpul sa fac ceva diferit pentru mine si sa lucrez si la alte aspecte ale vietii mele", a spus Serena Williams in dialogul cu actorul Bradley Cooper pentru History Talks.

Serena Williams a castigat in cariera 73 de titluri la simplu, 23 dintre acesta fiind de Mare Slem.

Timp de 319 saptamani Serena a ocupa prima pozitie in clasamentul WTA.



Serena Williams explica de ce s-a lasat de tenis