Tenis

Semnal de alarma tras de Milos Raonic pentru sezonul din tenis

Sursă foto: https://twitter.com/TennisWorlden

Toate competitiile din tenis sunt suspendate pana pe 12 iulie cel putin, insa jucatorul canadian Milos Raonic atrage atentia asupra aglomerarii calendarului in a doua parte din 2020.

Turneul de la Wimbledon a fost anulat pentru acest an, organizatorii urmand a incasa 100 milioane de lire sterline drept polita de asigurare.

Nu acelasi lucru se va intampla cu intrecerea de la Roland Garros, unde turneul a fost mutat din mai pentru finalul lunii septembrie.

In mod normal turneul de la Roland Garros, unul pe zgura, s-ar disputa la o saptamana distanta dupa incheierea celui de la US Open, programat pe suprafata dura.

Tranzitia de la hard la zgura, doua suprafete diametral opuse ca exprimare a jucatorilor pe teren si ca solicitare fizica, va fi una extrem de scurta.

Milos Raonic, actualul numar 30 mondial, considera ca aceasta ar duce la accidentari in randul jucatorilor.

"Trecerea de la o suprafata la alta va fi foarte rapida si mi-e teama ca va conduce la aparitia accidentarilor", crede canadianul.

Pe de alta parte, acesta spune ca este bucuros sa dispute cat mai multe turnee chiar daca timpul rezervat actualului sezon este tot mai redus.



Semnal de alarma tras de Milos Raonic pentru sezonul din tenis