Tenis

Se anunta vremuri grele in tenis. Simona Halep va fi afectata direct

Sursă foto: https://twitter.com/AceSaque/status/1271548573453291526

Pandemia de coronavirus va afecta si tenisul, unul dintre cele mai indragite si atractive financiar sporturi din lume.

Cum circuitele profesioniste sunt suspendate din martie pana cel putin in august, se asteapta o reducere semnificativa a fondului de premiere.

Jucatorul spaniol Feliciano Lopez spune ca lumea tenisului nu va mai fi la fel dupa aceasta pandemie.

"Trebuie sa intelegem ca tenisul nu va mai fi la fel, cel putin pentru un an, doi sau trei ani. Nici nu stiu pentru cat timp.

Acesta considera ca si in eventualitatea revenirii la normal cu turneele, premiile oferite jucatorilor vor fi diminuate de catre sponsori in contextul economic dificil generat de criza mondiala.

"Companiile si sponsorii sunt obligate sa-si concedieze o parte dintre angajati. Asta se intampla peste tot in lume, asa ca primul lucru la care renunta sunt sponsorizarile, iar aceasta va afecta masiv tenisul. Trebuie sa supravietuim acestui moment si trebuie sa fim uniti. Jucatorii trebuie sa inteleaga ca va urma o reducere semnificativa a premiilor", a declarat Feliciano Lopez pentru BBC, citat de Reuters.

In varsta de 38 ani, Lopez este si directorul turneului de la Madrid  patronat de Ion Tiriac.

Una dintre jucatoarele afectate de reducerile pregatite in tenis va fi si Simona Halep.

La 9 martie, cand circuitul WTA a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, Simona Halep era a patra in ierarhia tuturor timpurilor la castigurile obtinute exclusiv din tenis, cu 36.551.855 milioane de dolari.

Doar surorile Williams si Maria Sharapova au obtinut mai multi bani decat Halep din tenis.



Se anunta vremuri grele in tenis. Simona Halep va fi afectata direct