Tenis

Romania se califica dupa 9 ani in barajul Grupei Mondiale II a Fed Cup

Romania a obtinut duminica seara calificarea in barajul Grupei Mondiale II a Fed Cup, dupa noua ani de zile. Meciul va avea loc in aprilie. Simona Halep, Sorana Cirstea, Monica Niculescu si Irina Begu au trecut in aceasta saptamana, pe rand, de Ungaria, Marea Britanie, Letonia, iar duminica de Ucraina pentru a reusi aceasta performanta.

In aprilie, in barajul Grupei Mondiale II, Romania va intalni pe Japonia, Serbia, Suedia sau Elvetia. In cazul ca trecem de baraj si apoi de Grupa II Mondiala, in februarie 2015 jucam barajul pentru Grupa Mondiala.

Pentru meciul cu Ucraina, cel eliminatoriu pentru baraj, Romania a castigat ambele partide de simplu pentru a-si asigura traseul mai departe prin cel mai scurt drum posibil.

Atat Cirstea, cat si Halep au trecut de adversarele lor din Ucraina in meciuri de doua seturi.

Sorana Cirstea a invins-o pe Olga Savchuk cu 6-3 6-0, in primul meci al zilei. Cirstea a reusit un break decisiv la scorul de 5-3 in primul set, care i-a asigurat prima mansa. Apoi a defilat cu 6-0 in setul al doilea in care a marcat trei breakuri.

Simona Halep a intrat in al doilea meci al zilei cu Elina Svitolina. Halep a castigat cu 6-3 7-5.

In primul set, Halep a reusit doua breakuri, insa a doua mansa a fost una nebuna. Fiecare jucatoare a reusit cate trei breakuri, numai ca Halep a avut ultimul cuvand bifand si al patrulea break, cel care a dus-o in avantaj cu 6-5. Apoi ea a servit pentru game, set si meci.

Romania a avut zile de joc in Cupa Fed. Miercuri a batut Ungaria in meciul decisiv, vineri pe Marea Britanie, sambata pe Letonia, iar duminica pe Ucraina.

In aprilie vom juca in barajul Grupei Mondiale II, pentru ca apoi daca trecem de acest meci eliminatoriu sa mergem in 2015 in barajul pentru Grupa Mondiala a Cupei Fed.

[news-104633]

[news-104648]

[news-104558]



Romania se califica dupa 9 ani in barajul Grupei Mondiale II a Fed Cup