Tenis

Romania s-a culcat pe o ureche: Calcule mult mai complicate in Grupa Simonei Halep

Calculele in Grupa Rosie de la Turneul Campioanelor, cea in care joaca Simona Halep, sunt mult mai complicate decat par.

Matematica este mai grea. Halep nu e calificata, asa cum s-a spus, in mod cert daca o invinge pe Svitolina. Daca si Garcia o invinge pe Wozniacki, atunci Halep, Wozniacki si Garcia vor avea fiecare cate doua puncte (doua victorii).

In acest caz se va ajuge la departajare pe setaveraj. 

Daca Garcia castiga cu 2-0, va avea setaveraj +1, iar Wozniacky +2.

Daca Halep castiga cu 2-0, va avea setaveraj +2 si va avansa indiferent de meciul lui Garcia.

Insa, daca Simona va castiga cu 2-1, va avea setaveraj de +1, la fel ca Garcia, si va trebui sa fie departajata de aceasta la gameaveraj!

Gameaverajul inainte de meciurile de vineri este:

Halep 14-18 (-4)
Garcia 27-27 (0)
Wozniacki 24-4 (+20)

Asadar, in cazul in care Garcia o bate cu 2-0 pe Wozniacki, iar Halep cu 2-1 pe Svitolina, avem urmatoarea situatie complicata:

Trei jucatoare cu 2 victorii (Wozniacki, Halep si Garcia). Prima e calificata, are un setaverraj de +2. Insa, Halep si Garcia, ambele cu +1 la setaveraj, se vor departaja la gameaveraj.

Halep va intra in meciurile de vineri cu un handicap de 4 game-uri, fata de Garcia, asa cum se vede mai sus, handicap pe care trebuie sa il surmonteze. Va trebui sa bata vineri la o diferenta egala sau mai mare de 5 gameuri fata de scorul general al game-urilor Carolinei Garcia din meciul cu Wozniacki.  

De exemplu, daca Halep castiga cu 6-0 5-7 6-1 vineri, va avea gameaveraj de +9 in meci si +5 total, iar daca Garcia castiga 6-4 6-4 ea va avea un gameaveraj total de  +4, ceea ce o va califica pe Simona. Luand acelasi scor al lui Halep, 6-0 5-7 6-1, daca Garcia va castiga cu 6-2 6-2 se va califica frantuzoaica cu gameaveraj de +8.

Asadar, Simona va trebui sa aiba 5 game-uri mai mult castigate vineri fata de cele castigate de Garcia cu Wozniacki. Repetam, aceste calcule la gameaveraj sunt necesare doar daca Halep castiga vineri cu 2-1 si Garcia cu 2-0.. Halep se poate califica fara batai de cap daca bate cu 2-0 vineri si se poate califica si cu 2-1, daca garcia bate cu 2-1 si ea.

Pentru restul situatiilor, eventual daca Halep al pierde, alte calcule sunt aici.



Romania s-a culcat pe o ureche: Calcule mult mai complicate in Grupa Simonei Halep