Tenis

Romania mai pierde o jucatoare importanta pentru meciul cu Polonia. Ruse a ramas cu sechele dupa covid

Sursă foto: twitter.com/

Elena-Gabriela Ruse a anuntat intr-o postare pe retelele de socializare ca nu va putea concura pentru Romania in barajul cu Polonia din Billie Jean King Cup, fosta FedCup.

Ruse spune ca se reface dupa ce intreaga luna februarie a avut covid, dupa care s-a ales cu o pneumonie care a obligat-o sa joace cu antibiotice la turneul de la Dubai.

''M-am chinuit cu pneumonia dupa ce am avut Covid-19 intreaga luna februarie si chiar am jucat la Dubai pe antibiotice. Nu am dorit sa renunt si am facut tot ce am putut pentru a juca in Statele Unite.

“Am avut un inceput mai lent si am simtit efectele unei boli indelungate. M-am simtit mai bine la Miami, dar am avut dificultati de a juca mai mult de doua ghemuri la rand. Totusi, la Charleston s-a simtit lenta, stoarsa de energie si m-am chinuit cand jocul s-a prelungit.

“Investigatiile efectuate au aratat o inflamatie a inimii. Corpul meu are nevoie de odihna si de o revenire treptata la efort. Am fost nevoita sa iau dificila decizie de a ma retrage din Billie Jean Cup si nu voi mai juca in urmatoarele saptamani”, a anuntat Ruse pe Instagram.

Romania nu poate miza nici pe Simona Halep in meciul din Polonia, unde o vom infrunta pe noua lidera mondiala Iga Swiatek.

Halep s-a accidentat la Miami si estimeaza ca va reveni abia la finalul lunii, la turneul de la Madrid.

Meciul cu Polonia marcheaza debutul lui Horia Tecau in postul de antrenor nejucator al Romaniei.

Acesta mizeaza in prezent pe Irina Begu, Monica Niculescu si Raluca Olaru.

Disputa cu Polonia e programata la Radom, in 15 si 16 aprilie.



Romania mai pierde o jucatoare importanta pentru meciul cu Polonia. Ruse a ramas cu sechele dupa covid