Roland Garros

Un meci cum n-a mai vazut Parisul: Simona Halep merge in semifinale la Roland Garros

Sursă foto: twitter.com/RolandGarros

Simona Halep s-a calificat miercuri in semifinale la Roland Garros dupa ce a revenit de la un set dezavantaj si 1-5 in setul al doilea, contra Elenei Svitolina. Cand totul parea pierdut, Halep a revenit si a castigat cel mai frumos meci e la Roland Garros din ultimii ani de pe tabloul feminin.

Halep a avut un prin set dezastruos. Sau, mai bine spus, a avut in fata o Serena Williams reincarcata in Elena Svitolina. Ucrainianca  a jucat fara greseala, lovind de multe ori la limita si cu o forta incredibila. A parut mereu cu un fizic de fier, intrata pe teren parca dupa ce bause din niste potiuni magice, asa cum era Maria Sharapova pe vremea cand era bolnava de inima si lua Meldonium ca sa fie bine. 

Statisticile meciului Halep – Svitolina

In ciuda faptului ca Halep s-a chinuit avand de mai multe ori mingi de break in primul set si incercand sa revina de la 0-5, ea a pierdut prima mansa cu 3-6.

In setul al doilea, Svitolina a continuat sa loveasca tare din orice pozitie, ajungand la orice minge precum in jocurile pe calculator. Parca stia unde va lovi Halep. Nici o minge trimisa de romanca nu era prea buna pentru a o surprinde pe Svitolina, care o lovea inapoi fulgerator. A ajuns ucrainianca sa conduca cu 5-1 in setul al doilea.

Doua break-uri cu adversara servind pentru meci

Svitolina conducea cu 5-1 și servea pentru meci in setul al doilea, numai ca Halep nu avea sa cedeze. De fapt, nu a cedat nici un moment in ciuda unui joc total ostil al adversarei. Si-a facut serva, a facut break si a dus scorul la 5-3, apoi s-a facut din nou serva, 5-4. Se ajungea in game-ul al 10-lea in care Svitolina servea din nou pentru meci.

Un game 10 de povestit nepotilor

Game-ul al 10-lea a inceput cu o minge castigata de Svitolina, prima pe serva sa, dar contestata de Halep. A coborat arbitra de scaun care a vazut mingea trimisa de Svitolina ca fiind afara. Punctul i-a revenit lui Halep, care incepea cu 15-0 pe serva adversarei!

Halep a ajuns sa aiba trei mingi de break, prima ratata, a doua parea la fel, insa Halep a chemat-o din nou pe arbitra de scaun care i-a acordat romancei punctul in teren, desi fusese anuntat initial afara. Simona  egala, 5-5!

Reactie Halep: „Nu stiu cum am revenit”

A fost momentul in care Svitolina a inceput sa se clatine, sa greseasca si sa se enerveze dupa un joc, pana atunci, perfect.

Tiebreak cu minge de meci salvata

In game-ul 11,  la 30-30, Svitolina a urcat la fileu si a fost la un pas sa puna mare presiune, dar Halep a gasit un passing de geniu care i-a adus avantaj si apoi a trecut cu 6-5 la conducere.

Svitolina nu a murit. Desi in game-ul 12 Halep conducea cu 30-0, s-a ajuns la 40-40 dupa trei mingi de set ratate, Svitolina reusind sa castige game-ul de 6-6. 

In tiebreak, condusa cu 4-2, Halep a trecut in fata cu 5-4, iar apoi s-a trezit iarasi in dezavantaj cu 6-5. A anulat o minge de meci si apoi a castigat tiebreak-ul si setul al doilea cu 8-6. 

De la momentul in care a fost condusa cu 5-1 si pana a luat setul al doilea cu 7-6 trecusera 40 de minute!

Daramata fizic si psihic, probabil intrata pe teren cu un shot de energie care sa ii permita o victorie in doua seturi cu Halep, Svitolina a cazut complet si a revenit la jocul ei normal, pierzand setul al treilea cu 6-0.

Asa am trait Roland Garros: Simona Halep cu Elina Svitolina in sferturi

A fost un meci in care Halep nu a renuntat nici un moment, aratand o transformare incredibila mai ales din punct de vedere psihic. S-a agata de orice punct, sperand pana la final si castigand un meci extrem de dificil pe care nimeni in afara de ea nu il mai vedea castigat. Svitolina a fost un robot uman in acest meci pentru aproape doua seturi.

Halep este eroina de la Roland Garros si merita sa castige turneul.  

Urmeaza semifinala cu Pliskova. Ce spun cifrele?



Un meci cum n-a mai vazut Parisul: Simona Halep merge in semifinale la Roland Garros